Gå til indhold

Nyt om Internationale Uddannelsesprogrammer - Marts 2022

Hvad kan en Erasmus-akkreditering i en kommune åbne for? Og hvordan kan man arbejde med international mobilitet? Udsyn bringer artikler og invitation til seminarer, hvor du kan hente viden og inspiration. Og så tilbyder DiscoverEU netop nu mulighed for at søge gratis interrailbilletter.

Akkreditering i Norddjurs Kommune

Norddjurs Kommune får Erasmus-akkreditering. Det letter kulturaktørers vej til EU-inspiration

Erasmus+-programmet tilbyder fantastiske muligheder for kulturaktører, der vil drage nytte af internationalt samarbejde og hente europæisk inspiration – men langtfra alle kulturaktører kan selv overskue at gå i gang med en EU-ansøgning. Som noget nyt kan kommuner søge om en Erasmus-akkreditering på vegne af kulturaktørerne, og sådan en akkreditering har ’Central Denmark EU Office’ hjulpet Norddjurs Kommune med at opnå.

Internationalt skolesamarbejde 
Internationalt skolesamarbejde, når det er bedst

Hvad er klimaaftryk og klimavenlig mad? De spørgsmål følte en grønlandsk 9. klasse sig ret sikre på. Men i sidste uge mødte de for første gang deres jævnaldrende projektpartnere i et EU-projekt om klimavenlig mad. Og i hverken Sverige eller Frankrig er det altså ”eco-friendly” at spise meget kød.

Seminar på skoleområdet 
Seminar: Mod højere kvalitet i mobilitetsprojekter inden for skoleområdet

Det tyske Erasmus+-kontor inviterer til seminar i Köln med fokus på at højne kvaliteten af mobilitetsprojekter på skoleområdet. Seminaret henvender sig til koordinatorer af mobilitetskonsortier og udbydere af kurser inden for grund- og ungdomsskolesektoren. Det foregår den 13.-14. juni 2022. 

Seminar på førskoleområdet
Seminar: Udveksling af erfaringer om deltagelse i Erasmus+ på førskoleområdet

Det Irske Erasmus+-kontor inviterer til seminar i Dublin med fokus på at dele udfordringer og succeser ved deltagelse i Erasmus+ på førskoleområdet. Seminaret henvender sig til en bred vifte af interessenter involveret i ledelse og udvikling af tilbud på førskoleområdet samt til ansatte på området i eksempelvis dagtilbud. Det foregår den 14.-16. juni 2022

escape rooms.jpg 
Ungdomsudveksling: En varig ven i en fjern region

Erasmus+-programmet rummer mere end EU-landene: En georgisk og dansk ungdomsorganisation har fundet sammen i et varigt samarbejde til stor glæde for begge parter. Senest om at skabe et læringsværktøj til forebyggelse af radikalisering.

DiscoverEU 
35.000 gratis interrailbilletter til unge i Europa

Er jeres organisation eller institution i kontakt med unge 18-årige? Så fortæl dem om DiscoverEU. Via DiscoverEU kan unge søge om gratis interrailbilletter til at hoppe på toget og udforske Europa på egen hånd. Den nye ansøgningsrunde løber fra d. 7. april til d. 21. april. 

Lektoratsordningen
Ledig stilling som sendelektor i dansk sprog og kultur

På over 60 universiteter verden over foregår der undervisning og forskning i dansk sprog, litteratur og danske samfundsforhold. 26 universiteter har via Lektoratsordningen ansat sendelektorer, der underviser i dansk. Tartu Universitet i Estland, Afdelingen for Skandinaviske Studier, søger aktuelt en ny sendelektor til undervisning i dansk sprog og kultur. Stillingen ønskes besat pr. 1. september 2022.


Fotos: 1: Central Denmark EU Office, 2: privatfoto, 3+4: Pixabay, 5: Dansk ICYE, 6: Europa-Kommissionen, 7: UFS.

Udsyn udsendes næste gang i slutningen af april 2022. Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Helle Thorbøl Møller på hemo@ufm.dk.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 31. marts 2022