Gå til indhold

Udsyn – nyt om internationale uddannelsesprogrammer - november 2018

Vi søger evaluatorer til at vurdere ansøgninger og afrapporteringer, mange Erasmus+ ansøgningsskemaer er klar, og så er der åbnet for søgning til endnu tre projekttyper i Erasmus+. Deltag i EU-Kommissionens formidlingskonkurrence med temaet Unge. Udsyn har mange muligheder denne måned, god læselyst!

 Evaluatorer søges

Evaluatorer søges til Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps

Vi søger eksterne evaluatorer til at vurdere projektansøgninger og afrapporteringer inden for EU-programmerne Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps i perioden 2019-2020. Vi benytter allerede et antal evaluatorer, men vi modtager flere projektansøgninger, og dermed får vi også flere afrapporteringer, så vi har brug for flere evaluatorer inden for visse sektorer.

EU-Kommissionen

Tre nye Erasmus+ indkaldelser af ansøgninger

Europa-Kommissionen indkalder ansøgninger til tre typer projekter, som søges og administreres i Bruxelles. Det drejer sig om Netværk og partnerskaber mellem udbydere af erhvervsrettet uddannelse 2019, Social inklusion og fælles værdier 2019 og Erasmus Mundus Joint Master Degrees 2019. Fristerne falder i starten af det nye år.

 Nordplus opslag 2019

Nordplus ansøgningsfrist 1. februar 2019

Nordplus uddeler 10 millioner euro til uddannelses- og læringsprojekter i 2019, og der er ansøgningsfrist den 1. februar 2019. Her kan I søge tilskud til projekter inden for alle uddannelsesområder til transnational udveksling af undervisere, elever, studerende og kursister, samt netværks- og projektsamarbejde mellem uddannelsesinstitutioner og -aktører i Danmark, Estland, Finland, Færøerne, Grønland, Island, Letland, Litauen, Norge, Sverige og Åland.

Bevillingslister 2018

Oversigt over bevillingsmodtagere 2018

Hvert år offentliggør Styrelsen for Forskning og Uddannelse oversigter over, hvem der har modtaget bevilling fra Erasmus+. Formålet er både at skabe transparens i administrationen, men også at inspirere nye ansøgere til at søge tilskud til internationale uddannelsesprojekter.

Erasmus+ ansøgningsskemaer klar

Mange Erasmus+ ansøgningsskemaer er klar

Europa-Kommissionen publicerer løbende ansøgningsskemaer til de forskellige muligheder i Erasmus+. Nu er mange af skemaerne til 2019-runden klar på vores hjemmeside. Det kan være en fordel for dig som ansøger at blive fortrolig med skemaet allerede nu, selvom fristerne først falder fra 5. februar 2019 og frem.

Foto: intrface Europe

De unge har meget at lære på museet

Unge kan lære meget af at blive undervist på museer. Det har et Erasmus+ Skole strategisk partnerskab undersøgt, og projektet har lavet en håndbog, der kan guide skolelærere og museumsfolk til at gøre museer til en kilde til elevers viden og læring.

Kulturforskelle i ældreplejen

Kulturforskelle i ældreplejen kræver, at personalet udvikler nye kompetencer

Flere og flere ansatte inden for ældreplejen har en anden etnisk baggrund end dansk, og det kan give udfordringer kollegerne imellem. Et Erasmus+ Erhvervsrettet-projekt har kigget på, hvordan plejepersonalet kan udvikle kompetencer til at håndtere større kulturel diversitet.

 Udsyn

Udsyn opfylder brugernes behov

Vi har for nylig evalueret Udsyn med jeres input – mange tak for hjælpen. Svarene viser, at 90 % af vores læsere er tilfredse (82 %) eller delvist tilfredse (8 %) med nyhedsbrevet. Grundlæggende er der tilfredshed med indholdet, og samtidig viser svarene os, at I er glade for nyhedsbrevet som kanal. LinkedIn og Facebook er fine tillæg, men det gode, gamle mailformat holder altså stadig. Vi er glade for, at Udsyn fungerer efter hensigten og arbejder videre med at informere kort og klart om international uddannelse.

 Altiero Spinelli Prize for Outreach

Deltag i årets Altiero Spinelli-formidlingskonkurrence

Europa-Kommissionen afholder konkurrencen Altiero Spinelli Prize for Outreach for at styrke europæeres ejerskab til Europa – i år er temaet Unge. Bidrag kan for eksempel være innovative uddannelsesprogrammer, pædagogiske spil eller samarbejdsprojekter, der opfordrer unge til at deltage i den demokratiske proces. Deadline er 7. januar 2019.

Informationsmøde om EMDJM og Nordic Master

Informationsmøde om Erasmus Mundus Joint Master Degree og Nordic Master Programme

Vil din videregående institution gerne skabe en fællesuddannelse på kandidatniveau i samarbejde med andre institutioner i Norden eller Europa? Så kom til Styrelsen for Forskning og Uddannelse i København den 10. december 2018, og brug 2,5 time på at finde ud af, hvordan I gør. Tilmelding senest 6. december 2018

Europæiske Universiteter infomøde

Informationsmøde om Europæiske Universiteter

EU-Kommissionen holder informationsmøde i Bruxelles den 18. december 2018 kl. 10.30-13.30 om den nye mulighed i Erasmus+ Europæiske universiteter. Det kan streames.

Det europæiske solidaritetskorps

Inspirationsaften om Det Europæiske Solidaritetskorps

Kender du én mellem 18 og 30 år, som har lyst til at blive frivillig, eller er du selv nysgerrig? Så kom til inspirationsaften om Det Europæiske Solidaritetskorps den 13. december kl. 17-19 i København. Her fortæller vi om, hvordan man får tilskud til at gennemføre solidaritetsprojekter, frivilligt/lønnet arbejde eller praktik i Danmark og udlandet. Arrangementet er gratis. Sidste chance for tilmelding fredag den 30. november kl. 12.00.

Træningskursus for nybegyndere 

Erasmus+ Ungdom: En konference og tre kurser for ungdomsmedarbejdere 

Der er mange tilbud til jer, der arbejder med ungdomssektoren. Denne måned har I mulighed for kompetenceudvikling på en konference om Erasmus+ strategiske partnerskaber i Berlin (søg senest den 9. december 2018), et træningskursus om ikke-formel læring i Danmark (søg senest 20. december 2018), et træningskursus i ungdomsudvekslinger for nybegyndere i Polen  (søg senest den 27. januar 2019) og et træningskursus om læring i ungdomsarbejde med Youthpass i Tjekkiet (søg senest den 14. januar 2019).

 


 Udsyn udsendes næste gang inden jul 2018.

Har du ønsker eller idéer til indhold, er du velkommen til at sende dem til .

Fotos: 1 og 4: Fotolia, 2, 8, 10 og 11: EU-Kommissionen, 3: The Nordics/Norden.org, 6: intrface Europe, 7: Lars Aarø, 8: Styrelsen for Forskning og Uddannelse/Formidabel, 10: Rawpixel.com/Pixabay, 13: Sharefaith/Pexels.com

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 29. november 2018