Gå til indhold

Prismodtagere 2020

De syv modtagere af Undervisningsprisen er eksempler på undervisere, der på ekstraordinær vis bidrager til god undervisning og et stærkt undervisningsmiljø. Mød prismodtagerne hér.

Vi har spurgt de syv prismodtagere om, hvad der er deres drivkraft i undervisningen, og hvordan de skaber fremragende undervisning.


Claus Brabrand - IT-Universitetet

Claus Brabrand

Datalogi skal ikke kun være for dem, der altid har programmeret i garagen. Derfor er det lektor på IT-Universitetet Claus Brabrands mission at lade sin begejstring for faget smitte af på mange forskellige typer af studerende.





Knud Erik Christensen - UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Knud Erik Christensen - UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole

Lærere skal rustes fagligt, men de skal også kunne lede et klasseværelse og skabe trivsel blandt børnene. Derfor lader Knud Erik Christensen sine lærerstuderende på UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole få så stor berøring med rigtige skoleklasser som muligt.




Per Hessellund - Aarhus Maskinmesterskole

Per Hessellund - højformat

Den gode underviser tør godt blive upopulær, mener underviser på Aarhus Maskinmesterskole Per Hessellund. Det er lykkedes ham at skabe fjernundervisning, der skaber nærvær som almindelig fremmødeundervisning.





Luise Theil Kuhn - Danmarks Tekniske Universitet

Luise Theil Kuhn - højformat

De studerende skal lære at turde fejle. Derfor er lektor ved DTU Energi Luise Theil Kuhn ikke bange for at skubbe dem ud af deres komfortzone.






Thomas William Lee - Arkitektskolen Aarhus

Thomas William Lee - højformat

Alle arkitektstuderende har deres egen vej ind i faget. Studieadjunkt på Arkitektskolen Aarhus Thomas William Lee ser mest af alt sin rolle som vejleder og er meget bevidst om, at alle svarene ikke ligger hos ham.





Vibeke Røn Noer - VIA University College

Vibeke Røn Noer - højformat

Sygeplejersker skal give menneskeligt nærvær. Derfor skal uddannelsen også skabe rum til svære samtaler og følelser, mener lektor og forskningsleder på VIA University College, Vibeke Røn Noer.





Per Reeslev - Cphbusiness
Per Reeslev - højformat


Man skal stå ud af sengen og glæde sig til at gå på arbejde. Sådan har adjunkt på Cphbusiness Per Reeslev det fortsat efter 40 år som underviser. Derfor er hans undervisning sprudlende og fuld af energi.

    




Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024