Gå til indhold

Inspirationsrejse til USA

Danske universitetsledere rejser i november 2022 sammen med studerende fra danske studenterorganisationer til USA for at hente inspiration til at forbedre de studerendes trivsel. Se materialet fra studieturen hér.

Følg linket for en video over turen: https://app.frame.io/reviews/8db00a79-e6b5-4712-928c-8017c7393456/a82a839f-815e-4bd0-bd75-4b7752e95ef5 

Formålet med den danske delegations besøg er at fremme forbedringen af elevernes trivsel i Danmark og sikre vidensdeling af god praksis mellem danske og amerikanske interessenter.

En voksende mængde dokumentation viser, at elevernes trivsel er et vigtigt element i uddannelsen og i elevernes generelle succes. Alligevel rapporterede 48 % af de danske studerende i en nyere national undersøgelse, at de følte sig stressede, og 22-26 % sagde, at de følte sig ensomme. Uddannelses- og Forskningsstyrelsen ønsker at opbygge kapacitet og dele viden på området. Innovation Centre Denmark i Silicon Valley og Boston er med i projektet for at fremme det internationale perspektiv ved at inddrage vigtige amerikanske eksperter på området og etablere partnerskaber for de danske interessenter via:

  • Inspiration
  • Kapacitetsopbygning
  • Videndeling
  • Netværk og partnerskaber

Delegationen besøger forskellige institutioner for at finde inspiration og undersøge mulighederne for et fremtidigt samarbejde mellem USA og Danmark - og er også villig til at dele perspektiver og erfaringer om, hvordan man bekæmper dårlig mental sundhed blandt unge og hvordan man positivt kan styrke trivslen blandt elever.

Nyhed om studierejsen

Baggrund og program for rejsen (på engelsk)

Brief om inspirationsrejsen til de amerikanske værter (på engelsk)

Deltagerliste

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 04. november 2022