Europass

Top billede
Europass er fem dokumenter, der gør det nemmere for dig at søge uddannelse eller arbejde i udlandet.

Europass logo uden baggrund

Europass: Når du vil ud i verden

Formålet med Europass er at gøre det lettere for EU-borgere at bevæge sig på tværs af grænserne i forhold til arbejde og uddannelse i udlandet. Europass består af fem dokumenter, der hver især beskriver dine kvalifikationer og færdigheder. Desuden omfatter Europass en elektronisk mappe, der samler dine dokumenter og bilag, som du kan bruge, når du skal søge uddannelse eller job.


Dokumenterne i Europass 

 

 

Europass 10 års jubilæumEuropass 10 år

Europass har siden begyndelsen i 2005 givet mulighed for at fremvise kompetencer i et elektronisk "pas". I 2015 var det 10 år siden, at Europass officielt blev indviet. Dette blev fejret.

Film om Europass CV

I forbindelse med jubilæet satte Europass fokus på Europass CV’et. Se filmen om Europass CV'et her.  

Europass jubilæumsseminar

Der blev også holdt et jubilæumsseminar, der handlede om Europass CV'et og en europæisk karriere.

 

Brug af Europass

Brug af Europass dokumenterne kan bruges samlet eller enkeltvis. De beskriver forskellige sider af din uddannelse og arbejdserfaring samt kursus-, praktik- og uddannelsesophold som du har taget i udlandet. Derudover indeholder de også beskrivelser af dine sproglige, kulturelle, sociale og personlige kompetencer.

Fordelen ved at bruge Europass er derfor, at det er bredere end det enkelte eksamensbevis, da det omfatter alle dine relevante uddannelses- og erhvervsmæssige kompetencer i en samlet pakke, som samtidig bliver anerkendt i alle EU-lande.


Europass og udlandsophold

Praktisk erfaring, sprog- og kulturforståelse, et internationalt netværk. Der er mange gevinster at hente ved et ophold i udlandet. Europass hjælper dig med at dokumentere, hvad du har fået ud af dit udlandsophold. Læs om Maria og Saras ophold.    


Vil du vide mere om studie- og praktikophold i udlandet?

Gribverden.dk er for unge, der drømmer om at uddanne sig eller arbejde i udlandet.

Erasmus+ logo.JPG

Nyt om internationale uddannelsesprogrammer

Senest opdateret 02. august 2016