Gå til indhold
Du er her: Forside Forskning og innovation Forskningsformidling EliteForsk Nyt om EliteForsk Fem fremragende forskere bliver hyldet med EliteForsk-priser

Fem fremragende forskere bliver hyldet med EliteForsk-priser

H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen uddeler EliteForsk-priser til fem af Danmarks dygtigste yngre forskere. De bliver hyldet for deres fremragende forskningsresultater, som er afgørende for at løse Danmarks og verdens store samfundsudfordringer.

26. februar 2020

Verdens ældste rester af brød, der rykker ved historien, fødselsvægtens betydning for, hvordan vi klarer os i livet, kroppens immunforsvar, som kan slå kræftceller ihjel, meterlange ligninger og matematiske formler, som forhindrer fejl i computerprogrammer og træer og planter, der taler med hinanden.

Årets fem EliteForsk-vindere spænder bredt og har alle opnået imponerende forskningsresultater, som på hver deres måde kan få stor betydning for fremtiden.

De fem forskere modtager 1,2 millioner kroner som en anerkendelse af deres store indsats i dansk forskning. De 200.000 kroner er en personlig hæderspris, mens 1.000.000 kroner er øremærket til deres forskningsaktiviteter. Priserne bliver uddelt af H.K.H. Kronprinsesse Mary og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen ved et arrangement i Operaen i København.

- Vi hylder nogle af de skarpeste forskere herhjemme, som er med til at gøre en forskel for Danmark. De fem forskere har hver fået en ide, formået at forfølge den og har ført ideen ud i livet med fremragende forskning. Det er meget forskellige forskningsprojekter og resultater, som på hver deres måde lægger kimen til at løse nogle af Danmarks og verdens store samfundsudfordringer. Det er vigtigt. Og det skal selvfølgelig fejres og anerkendes, siger Ane Halsboe-Jørgensen.

Modtagerne af EliteForsk-priserne 2020 er:

Ved samme lejlighed modtager 20 ph.d.-studerende EliteForsk-rejsestipendier på hver 200.000 kroner. Stipendierne bidrager til, at de studerende kan rejse ud i verden til nogle af de bedste forskningsmiljøer i verden og derved blive endnu dygtigere.

- Det er vigtigt at komme ud i verden og få inspiration. Og jeg håber, at de unge ph.d.-studerende med EliteForsk-rejsestipendierne vil tage af sted og suge ny viden til sig til gavn for os alle sammen, siger Ane Halsboe-Jørgensen.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressekonsulent i uddannelses- og forskningsministeriet, Rasmus Baad: 7231 8073 eller rasb@ufm.dk

Senest opdateret 27. februar 2020