Gå til indhold

Vinder af Forskningskommunikations­prisen 2024 er Kristine Bohmann

Uddannelses- og Forskningsministeriets Forskningskommunikationspris 2024 går til Kristine Bohmann, lektor i biologi ved Globe Institute på Københavns Universitet.

Kristine Bohmann vinder prisen for formidling af sin forskning om DNA-støvsuger, som suger dyrs DNA ud af luften. Hun har en unik evne til med stor kreativitet at formidle kompleks og teknisk forskning, så den bliver forståelig og let tilgængelig for modtagerne.

Se begrundelser for, at hædersprisen går til Kristine Bohmann

Torsdag den 18. april overrækker uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund Forskningskommunikationsprisen og de 200.000 kr., der følger med prisen.

Kristine Bohmann, modtager af Forskningskommunikationsprisen 2024
Prismodtager Kristine Bohmann. Foto: Uddannelses- og Forskningsministeriet

Pressefotos af Kristine Bohmann til download


Om Forskningskommunikationsprisen

Uddannelses- og Forskningsministeriet uddeler hvert år Forskningskommunikationsprisen til en forsker eller et forskerhold, der gennem god formidling har skabt bred opmærksomhed om et forskningsemne. Prisen blev uddelt for første gang i 2004.

Formålet med Forskningskommunikationsprisen er at hædre forskere, der har gjort en særlig indsats for at kommunikere deres forskning til en bred offentlighed. Prisen skal således skabe større opmærksomhed om og anerkendelse af forskeres populærvidenskabelige formidling. Prisen skal samtidig bidrage til at skabe debat i befolkningen om forskning og forskningens betydning for vores samfund og hverdag.

Med prisen følger 200.000 kr.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 15. april 2024