Gå til indhold

Brug rummet - Nyhedsbrev 7

Du har skrevet dig op til ’Brug rummets’ nyhedsbrev. Nyhedsbrevet indeholder information om adgang til data, nyheder om udbud og støttemuligheder, oplysning om vigtige arrangementer og i det hele taget nyheder, som kan lette adgangen til rumdata og fremme brugen af rummet i Danmark.

Rumvirksomhederne skaber vækst og arbejdspladser i Danmark, viser ny opfølgning på rumstrategien. Samtidig gennemføres flere nye initiativer på området, der blandt andet skal udbrede brugen af gratis rumdata og måle effekten af rumteknologi på samfundet.

Virksomheder kan få penge til udvikling af ny dansk rumteknologi 

De sidste fem år har det offentlige investeret 224 millioner kroner i 61 projekter, der laver ny rumteknologi eller anvender data fra rummet. Ny publikation giver et indblik i offentligt støttet teknologiudvikling med dansk deltagelse siden 2013.

Se hvem der bruger rumdata i Danmark 

Ifølge Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering så tjekker landmanden sine afgrøder, miljøteknikeren sine algeopblomstringer, og vejmyndighederne mængden af sne - alt sammen ved hjælp af data fra satellitter.

Copernicus programmet vil fremover kunne overvåge luftforurening

Copernicus programmet vil fremover kunne overvåge luftforurening  De første prøvebilleder fra Sentinel-5p satellitten viser, at Copernicus programmet vil kunne bidrage til en overvågning af luftforureningen over hele kloden.

Tilmeldingen er åben. Deltag i den danske CanSat-konkurrence 2018

Satellitter på dåse – CanSats - styrker elevernes kreativitet, samarbejde og faglighed. Som altid i rumfart er udfordringen at holde sig inden for begrænsninger på omkostninger, tidsforbrug, vægt og ikke mindst volumen. Fristen for tilmelding af hold er 21. februar 2018

SpaceAcademy@DK ser dagens lys

Space Academy@DK skal bringe rumteknologi og satellitdata ind i undervisningslokalerne på danske videregående uddannelser. SANDHOLT ApS skal med 300.000 kr. fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse give danske studerende bedre mulighed for at deltage i ESA Academy og Copernicus Academy.

Åbent opslag til finansiering af innovative ideer indenfor ESAs rammeprogram for jordobservation

Der er som et nyt initiativ indenfor ESAs rammeprogram for jordobservation (EOEP-5) et åbent opslag i den såkaldte Blok 4 "EO Science for Society"

Danmark nyt medlem af FN’s rum-komite

Danmark får nu bedre mulighed for at følge med i og påvirke den internationale udvikling på rumområdet. FN’s generalforsamling har enstemmigt godkendt, at Danmark bliver medlem af FN-komiteen for fredelig udnyttelse af rummet.

ESA indkalder eksperter til to nye Mission Advisory Groups for de to missionsforslag FORUM og SKIM

ESA har besluttet at gå videre med indledende studier til to forslag til den 9. Earth Explorer mission, hhv. de såkaldte FORUM og SKIM forslag. ESA indkalder i denne forbindelse eksperter til to nye Mission Advisory Groups for de to missionsforslag.

ESERO DK

Rummet skal på skoleskemaet

Rumfart og rummissioner skal være med til at vække børn og unges interesse for de natur- og tekniskvidenskabelige uddannelser. Derfor kan danske lærere nu blive inspireret til at bruge rummet i undervisningen ved hjælp af en række kurser og undervisningsforløb.

Jorden set fra rummet - ny professor på KU i Remote Sensing

Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning, Københavns Universitet har ansat Rasmus Fensholt som professor i Remote Sensing.

Endnu fire Galileosatellitter opsendt med succes

Et stort skridt nærmere europæisk uafhængighed for satellitbaseret navigation og positionering

 

 

Kontakt

Cecilie Tornøe
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 84
Email: ct@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024