Gå til indhold
Du er her: Forside Publikationer 2010 Evaluering af virkemidler, der omfatter forskningssamarbejde mellem offentlige forskningsinstitutioner og private virksomheder (2010)

Evaluering af virkemidler, der omfatter forskningssamarbejde mellem offentlige forskningsinstitutioner og private virksomheder (2010)

Forsideillustrations tekst mangler
Forskningssamarbejde mellem offentlige forskningsinstitutioner og erhvervslivet står højt på den politiske dagsorden. Og samarbejde mellem forskningsinstitutioner og virksomheder indgår som krav i mange af de støtteformer, der bruges til at uddele forskningsbevillinger.
: 02. september 2010
: 978-87-923-7289-5
: 978-87-923-7290-1
: Forsknings- og Innovationsstyrelsen
: 2010
: 62

Evaluering af virkemidler (Html)

Evalueringen belyser forskellige virkemidler (støtteformer), som omfatter forskningssamarbejde mellem offentlige forskningsinstitutioner og private virksomheder. Virkemidlerne belyses med udgangspunkt i udvalgte projekter. De forskningsfinansierende organer, der anvender eller har anvendt virkemidlerne omfattet af evalueringen, er:

• Det Frie Forskningsråd | Teknologi og Produktion
• Det Strategiske Forskningsråd
• Højteknologifonden.

Overordnet konklusion

Overordnet set konkluderer evalueringen, at virkemidlerne er velfungerende, og at de supplerer hinanden godt og har resulteret i vellykkede projekter. Evalueringen peger dog også på en række udfordringer. Blandt andet viser evalueringen, at forskningssamarbejderne i høj grad dannes af parter fra universiteter og virksomheder, der kender hinanden på forhånd, og som tidligere har arbejdet sammen.

Evalueringen blev gennemført af et uafhængigt internationalt panel. Evalueringen er blandt andet baseret på en spørgeskemaundersøgelse blandt deltagere i de projekter, der er omfattet af evalueringen, og kvalitative interview gennemført af panelet. Evalueringen blev offentliggjort i september 2010.

Bilag til rapporten

Opfølgningsplan med bilag

Baggrund for rapporten

Senest opdateret 27. marts 2013