Du er her: Forside Uddannelse Internationalisering Internationalt samarbejde om vejledning Euroguidance Europæiske redskaber til mobilitet og transparens

Europæiske redskaber til mobilitet og transparens

Der findes en række fælles europæiske mobilitetsredskaber til brug ved dokumentation og anerkendelse af opnåede kvalifikationer.
Kontakt
Birtha Theut
International rådgiver
Tlf.: +45 72 31 89 22
Email: BT@ufm.dk

Portal on Learning Opportunities and Qualifications in Europe

Portal on Learning Opportunities and Qualifications in Europe er en portal, som arbejder for at hjælpe studerende, jobsøgende, jobtagere, forældre, vejledere og lærere med at finde information om det at studere i udlandet. Portalen giver nyttig information om uddannelsesmuligheder på tværs af EU. 


EPALE

Udsnit af Epale træet

EPALE er en europæisk IT-platform, som tilbyder dig viden, nyheder, oversigt over arrangementer og aktuelle debatter om voksenundervisning, voksenlæring, almen og erhvervsrettet voksenuddannelse samt folkeoplysning i Europa.


EQF

EQF

Europæiske Kvalifikationsramme (EQF) er en fælles europæisk referenceramme, som skal gøre det lettere at forstå, sammenligne og anerkende kvalifikationer på tværs af lande og systemer i Europa.


Europass

Europass er fem dokumenter, der hver især beskriver uddannelsesrelaterede kvalifikationer og færdigheder. Europass kan benyttes i forbindelse med uddannelses- og jobmuligheder i udlandet.


ECVET 

ECVET

ECVET er en forkortelse for "European Credit System for Vocational Education and Training" og er et europæisk meritoverførselssystem inden for de erhvervsrettede uddannelser.


ECTS

ECTS er en forkortelse for "European Credit Transfer System" og er et pointsystem til meritoverførsel inden for de videregående uddannelser. 


Eurydice

Eurydice-logo

EU's informationsnetværk Eurydice arbejder for at øge forståelsen og gennemsigtigheden af uddannelsessystemer og -politikker i Europa.


eTwinning

eTwinning logo

eTwinning er en europæisk samarbejdsportal, som giver mulighed for internationalt samarbejde, partnersøgning, IT-kompetenceudvikling og deling af lærerressourcer.

Senest opdateret 05. april 2019