Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Statistik og analyser Dataindsamling efterår, 2020

Spørgeskemaindsamling - efterår 2020

I efteråret 2020 gennemføres spørgeskemaindsamling af Uddannelseszoom og Læringsbarometer.
Kontakt
David Vestergaard Eriksen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 79 83
Email: dav@ufm.dk
Line Lange Nielsen
-
Tlf.: +45 72 31 95 14
Email: llan@ufm.dk

Spørgeskema til studerende

I efteråret 2020 blev der indsamlet en spørgeskemaundersøgelse blandt alle studerende på institutioner under Uddannelses- og Forskningsministeriet.  Spørgeskemaet til studerende består af to hoveddele: Uddannelseszoom og Læringsbarometer.

Der er tredje gang, at Uddannelseszoom indsamles, og anden gang at Læringsbarometer indsamles. Derudover er spørgeskemaet suppleret flere mindre moduler, herunder et mindre antal spørgsmål om praksis- og forskningsbasering og trivsel.

Stikprøve vs. population

Da samlede spørgeskema til studerende indeholder et større antal spørgsmål, er det besluttet, at Læringsbarometer og spørgsmålene vedr. praksis- og forskningsbasering i udgangspunktet sendes til en repræsentativ stikprøve på institutionerne.

Såfremt de enkelte institutioner ønsker, at hele spørgeskemaet sendes til alle studerende, kan de indgå i et indsamlingssamarbejde.

Spørgeskema til nyuddannede

Til Uddannelseszoom blev der også indsamlet et spørgeskema blandt nyuddannede, der har været færdig i minimum ét og maksimum tre år.

Lokal anvendelse af spørgeskemadata

Der er et stort fokus på evalueringstræthed blandt især studerende. Derfor arbejdes der løbende på at gøre dataindsamlingen fleksibel, således at undersøgelsen kan addresere lokale institutionelle behov, med formålet om at undgå parallelle spørgeskemaundersøgelser.

Dette gøres blandt andet ved at tilbyde institutionerne følgende:

Senest opdateret 04. maj 2021