Tilskudsmodtagere i Erasmus+ kan igangsætte eller tilpasse igangværende projekter og mobilitetsaktiviteter med henblik på at inddrage eller støtte personer, der er berørt af krigen i Ukraine.
Fælles for alle igangværende projekttyper gælder, at tilskudsmodtagere kan tilpasse fremtidige aktiviteter, så de bidrager til at understøtte personer, der er berørt af krigen i Ukraine, f.eks. flygtninge. Tilpasninger kan foretages under forudsætning af, at formål og rammer for det tildelte tilskud fastholdes.
Læs mere om de konkrete muligheder og betingelser, der gælder inden for dit område:
- Dagtilbud, grundskole og ungdomsuddannelse: Ukraine og Erasmus+
- Erhvervsrettet grund- og efter uddannelse: Ukraine og Erasmus+
- Videregående uddannelse: Ukraine og Erasmus+
- Almen voksenuddannelse og folkeoplysning: Ukraine og Erasmus+
- Ungdomsorganisationer – og institutioner: Ukraine og Erasmus+
15 inspirerende projekter
I publikationen 'Building hope' kan du dykke ned i historier fra 15 projekter, der er støttet af de to EU-programmer Erasmus+ og Det Europæiske Solidaritetskorps.
De handler fx om at sætte studerende i stand til at fuldføre deres studier afbrudt af krigen, opmuntre til læringsmobilitet, styrke folk med nye færdigheder, bekæmpe desinformation og fremme integrationen af flygtninge.
Vil du vide mere?
Har du spørgsmål om støttetiltag i relation til Erasmus+, så tag gerne kontakt til kontoret for Internationale Uddannelsesprogrammer og Bevillingsadministration i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Du finder relevante kontaktpersoner via ovenstående links.
På Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside kan du finde anden relevant information henvendt til uddannelsesinstitutioner om ukrainske flygtninge i Danmark.