Gå til indhold

Udsyn - Nyt om internationale uddannelsesprogrammer, november 2017

Nordplus lancerer ny programperiode med et samlet budget på 47 millioner euro. Læs vinderhistorierne i dette års konkurrence om bedste fortælling om et praktikophold i udlandet og hent inspiration til det europæiske uddannelsesarbejde i en ny publikation. God fornøjelse med Udsyn!

Nordisk uddannelsessamarbejde

47 millioner euro til udveksling og samarbejde mellem de nordiske og baltiske lande

I 2017 deltog 3115 nordiske og baltiske institutioner i uddannelsesprojekter med det populære Nordplus-program. Nordisk Råd har godkendt, at programmet fortsætter frem til 2022 med en pulje på mere end 47 millioner kroner til nordiske og baltiske ansøgere.

Overrækkelse af PIU-prisen.jpg

Elever vinder pris for at fortælle om deres praktikophold i udlandet

Elever fra Roskilde Tekniske Skole og NEXT Uddannelse København har fået prisen for bedste fortælling om et praktikophold i udlandet. Deres personlige beretninger skal inspirere andre unge til at rejse ud.

Grib verden billede

Praktik i udlandet hitter blandt elever i erhvervsuddannelserne

Flere og flere elever rejser ud i verden som led i deres erhvervsuddannelse. Særligt er der fremgang blandt elever på landbrugsuddannelser og den pædagogiske assistentuddannelse.

Margrethe Vestager.jpg

Margrethe Vestager: Erasmus+ er kommet for at blive

Europa har brug for Erasmus+ nu og i fremtiden. Det var budskabet fra EU-kommissær Margrethe Vestager på en konference om europæisk uddannelsessamarbejde i anledning af 30-året for programmet.

Fotolia_52545019_Subscription_XXL.jpg

Søg om et Charter for Erhvervsuddannelsesmobilitet

Institutioner og organisationer inden for de erhvervsrettede grund- og efteruddannelser kan nu søge om et Charter for Erhvervsuddannelsesmobilitet 2018. Med et charter i hånden er det lettere at søge om tilskud til mobilitetsprojekter gennem Erasmus+.

Nye muligheder for partnerskaber mellem danske og europæiske skoler

I 2018 kan dagtilbud, grundskoler og ungdomsuddannelser søge tilskud fra Erasmus+ til tre forskellige typer af partnerskaber. Skoler kan eksempelvis lave partnerskaber med andre skoler om klasseudvekslinger.

Lektoratsordningen fejrer 80-års jubilæum

Halló! Islands Universitet søger ny lektor i dansk sprog

Islands Universitet søger en lektor i dansk sprog fra august 2018. Ansøgningsfristen er den 22. december 2017.

Invitation til 80-års fejring af Lektoratsordningen

Lektoratsordningen fejrer i år 80-års jubilæum. Det markeres ved et arrangement den 7. december 2017. H.K.H. Prinsesse Marie åbner dagen, og programmet byder blandt andet på oplæg ved Weekendavisens Anne Knudsen. Alle er velkomne.

Ny publikation

Ny publikation: 30 år med europæisk uddannelsessamarbejde

Publikationen præsenterer gode eksempler på europæisk uddannelsesarbejde i de danske institutioner og organisationer - og giver samtidig et tilbageblik på 30 år med Erasmus+.

Informationsmøde: Tilskud til projekter inden for voksenundervisning

På vores informationsmøder kan du blive klogere på, hvordan din institution kan søge tilskud til europæiske uddannelsesprojekter inden for voksenuddannelsesområdet.

Europæisk uddannelsesarbejde

Få mere viden om voksenundervisning i Europa

Vi inviterer alle, som arbejder med voksenuddannelse, voksenundervisning og folkeoplysning til seminar om EPALE, som er en elektronisk platform for videndeling inden for voksenuddannelsesområdet. Seminaret finder sted den 5. december 2017 i København.

Workshop: Tilskud til strategiske partnerskaber inden for erhvervsrettet grund- og efteruddannelse

Har du en idé til et strategisk partnerskabsprojekt? Og vil du have hjælp til ansøgningsprocessen? Deltag i workshop den 18. januar 2018. 

Informationsmøde: Erasmus Mundus Joint Master Degree og Nordic Master Programme

Vil din videregående institution skabe en fællesuddannelse på kandidatniveau i samarbejde med andre institutioner i Norden eller Europa? Kom og brug 2,5 time på at finde ud af, hvordan I gør. Det foregår den 6. december 2017 i København.


Udsyn 2017

Udsyn udsendes næste gang i december 2017

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Cindy Maria Vinløv på cmv@uds.dk.

Fotos: 1: Dall, 2: Internationale Uddannelsesprogrammer, 3: Fotolia, 4: Internationale Uddannelsesprogrammer, 5: Fotolia, 6: Tuala Hjarnøe, 7: Dall og 8: Fotolia. 

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 29. november 2017