Der afsættes årligt ca. 86 mio. kr. (2024-priser) i fonden til deltagerbetaling i forbindelse med efteruddannelse, hvor medarbejdere i deres fritid eller arbejdstid (efter aftale med arbejdsgiver) kan deltage i offentligt godkendte efteruddannelsesforløb.
Der kan gives støtte til deltagerbetaling til uddannelsesmoduler på maksimalt 10.000 kr. pr. person årligt, og midlerne uddeles efter først til mølle-princippet.
Midlerne gives ikke direkte til deltagerne, men skal søges gennem den institution, hvor kurset/uddannelsen udbydes.
Omstillingsfonden støtter kun de offentligt godkendte regulerede uddannelser, som udbydes på institutioner under Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.
Er du ansøger og har spørgsmål til dine muligheder for at søge Omstillingsfonden, skal du kontakte uddannelsesinstitutionen.
- FAQ vedrørende Omstillingsfonden
- Læs mere om, hvem der kan søge Omstillingsfonden til hvilke uddannelser: Puljer og målgrupper
- Information og materiale til uddannelsesinstitutioner om administration af Omstillingsfonden
Baggrund om Omstillingsfonden
Regeringen og arbejdsmarkedets parter (Dansk Arbejdsgiverforening, Fagbevægelsens Hovedorganisation, KL, Danske Regioner, Finanssektorens Arbejdsgiverforening, Lederne og Akademikerne) indgik den 12. september 2023 ”Trepartsaftale om langsigtede investeringer i voksen-, efter- og videreuddannelse” (VEU-trepartsaftale 2023).
Initiativ 18 i aftalen fastlægger, at Omstillingsfonden, oprettet i medfør af Trepartsaftalen fra 2017, gøres varig og udvides med en særskilt pulje øremærket medarbejdere, som ikke er ufaglærte og faglærte, men som har en uddannelse til og med professionsbachelorniveau.
Lovgrundlaget for omstillingsfonden fremgår af bekendtgørelse nr. 1822 af 28. december 2023 om bekendtgørelse om omstillingsfonden.