Fik du afslag?

Selv om du ikke er kommet ind på nogle af de videregående uddannelser, du har søgt, kan der stadig være uddannelsesmuligheder for dig. Du kan f.eks. søge optagelse på en ledig studieplads. Læs mere her.

Ledige pladser

Hvert år, når optagelsen til de videregående uddannelser er afsluttet, er der uddannelser, der har ledige studiepladser. Alle, der opfylder adgangskravene, kan søge optagelse på en ledig studieplads.

Der kan være ledige studiepladser på den samme uddannelse, du har søgt, men på et andet uddannelsessted. Der kan også være ledige pladser på en uddannelse, der er beslægtet med den eller de uddannelser, du allerede har søgt.

Studievalg Danmark er parat til at vejlede dig

Vejlederne i Studievalg Danmark står klar, hvis du gerne vil tale med en vejleder om dine alternative uddannelsesmuligheder og planer, f.eks. ledige studiepladser.

I afslagsbrevet fra Den Koordinerede Tilmelding kan du klikke på linket til Studievalg Danmark for at booke en vejledningstid, hvor Studievalg Danmark ringer dig op. Du vil også modtage en sms med information om dine vejledningsmuligheder og samme link som i afslagsbrevet, hvor du kan booke en vejledningstid.

eVejledning

Du kan også ringe til eVejledning på tlf. 7022 2207 eller chatte med en eVejleder:

Kære dig, der rigtig gerne ville have været inde på en uddannelse det her efterår, men nu sidder med et afslagsbrev i hånden.

Du skal ikke opgive håbet. Der er hundredevis af steder landet over, hvor der stadig er ledige pladser.
Og du får ekstra hjælp til at finde rundt i det. Det håber jeg, du vil benytte dig af.

Ane Halsboe-Jørgensen i videohilsen til dem, der har fået afslag på deres ansøgning.

 

Baggrund

94.604 har søgt ind på en videregående uddannelse i 2020 - det er 7 procent flere end sidste år.

På grund af COVID-19 var det forventet, at flere ville søge ind på en videregående uddannelse i år. Derfor er der i år en ekstraordinær vejledningsindsats for at hjælpe unge, der ønsker at komme i gang med at læse. Desuden har regeringen og alle Folketingets partier i juni afsat penge til, at uddannelsesinstitutionerne kunne oprette 5.000 ekstra studiepladser i 2020 og 2021.

Senest opdateret 29. juli 2020