Gå til indhold

Erasmus+ styrker mulighederne for udlandsophold

10. december 2013
Uddannelsesministeren fejrede lanceringen af EU’s nye uddannelsesprogram Erasmus+, der skal få flere danske studerende, undervisere og vejledere til at tage på udlandsophold.
Mere end 400 internationalt engagerede mennesker var mødt op i DGI-byen i København den 9. december for at deltage i lanceringen af EU’s nye uddannelsesprogram Erasmus+.

Blandt deltagerne var uddannelsesminister Morten Østergaard, som åbnede konferencen. Han glæder sig over, at Erasmus+ forbedrer mulighederne for, at studerende og undervisere kan få international erfaring.

- Erasmus+ er et enklere og mere effektivt program, end hvad vi tidligere har set, og så er der flere midler end nogensinde. Erasmus+ indeholder bedre muligheder for at samarbejde på tværs af uddannelsessektorer, og det vil også byde på flere muligheder for mobilitet og samarbejde med lande uden for Europa. Det er et rigtig godt program, som i endnu højere grad vil vægte samarbejde med virksomheder og styrke dimittendernes forudsætninger for at få et job, når de står med eksamensbeviset i hånden, siger Morten Østergaard.
Uddannelsesministeren åbnede konferencen, hvor Erasmus+ blev lanceret. Erasmus+ er EU’s nye uddannelsesprogram, som gør det lettere for studerende og undervisere at få international erfaring.
Uddannelsesministeren åbnede konferencen, hvor Erasmus+ blev lanceret. Erasmus+ er EU’s nye uddannelsesprogram, som gør det lettere for studerende og undervisere at få international erfaring.

Alle tilskud bliver samlet

Uddannelsesprogrammet samler alle tilskud og muligheder for uddannelse, ungdom og sport, så det bliver lettere for studerende og undervisere at komme på udlandsophold og samarbejde på tværs af EU’s landegrænser.

Udover uddannelsesministeren deltog blandt andre undervisningsminister Christine Antorini, der overrakte præmier til de bedste beretninger fra erhvervsuddannelseselever, der har været i praktik i udlandet.

Handlinger tilknyttet webside