Gå til indhold

Nyt om ESS

Følg med i European Spallation Source byggeriet via nyheder, arrangementer og publikationer.
Viser 1-18 af 18 resultater
De danske universiteter inviteres til at indsende forslag til ét ESS-fyrtårnsmiljø
Publiceringsdato 14. februar 2019 European Spallation Source i Lund giver en unik mulighed for, at dansk forskning kan opbygge en central position inden for life science og materialeteknologi. Styrelsen for Forskning og Uddannelse har på denne baggrund inviteret de danske universiteter til at indsende forslag til ét fyrtårnsmiljø.
Ny dansk strategi for verdens mest kraftfulde neutronkilde
Publiceringsdato 28. januar 2019 Danmark forbereder sig på at få størst muligt udbytte af investeringerne i European Spallation Source (ESS), når denne står færdigbygget i 2025. Derfor går en uafhængig rådgivningsgruppe i 2019 i gang med at udarbejde en ESS-strategi 2.0 for den fortsatte danske indsats.
34,5 millioner kr. til nyt højteknologisk forskningsmiljø i Aarhus
Publiceringsdato 06. juli 2018 Danske forskere kan være med til at løse nogle af de store udfordringer inden for klima og fødevarer med regeringens tilskud til nyt ESS-fyrtårnsmiljø ved Aarhus Universitet. Godt eksempel på at grundforskning er forudsætning for at løse store samfundsudfordringer, siger Tommy Ahlers.
Presseinvitation: 18 af verdens største forskningsfaciliteter samles til fælles industrikonference i København
Publiceringsdato 19. februar 2018 Verdens første Big Science Business Forum samler repræsentanter fra verdens største højteknologiske forskningsfaciliteter til fælles konference. De vil fortælle om udbud for milliarder af kroner i ordrer til virksomhederne. Konferencen afholdes i København 26.-28. februar 2018.
De danske universiteter inviteret til at indsende forslag til ét ESS-fyrtårnsmiljø
Publiceringsdato 09. februar 2018 European Spallation Source (ESS) giver en unik mulighed for, at dansk forskning kan opbygge en central position inden for life science og det materialeteknologiske område. Styrelsen for Forskning og Uddannelse har derfor inviteret de danske universiteter til at indsende forslag til ét fyrtårnsmiljø
Ny handlingsplan for ESS-indsats frem mod 2025 er klar
Publiceringsdato 17. august 2017 Det går rigtigt godt med det danske forberedelsesarbejde for det europæiske forskningsanlæg European Spallation Source (ESS), som Danmark sammen med Sverige er værter for. Det konkluderer en rådgivningsgruppe i en ny handlingsplan, der også gør status over den igangværende ESS-indsats frem mod 2025.
Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind på studietur om fremtidens forskningsinfrastruktur
Publiceringsdato 18. januar 2017 Torsdag den 12. januar besøgte uddannelses- og forskningsminister Søren Pind forskningsfaciliteterne MAX IV og European Spallation Source (ESS) i Lund. Faciliteterne bliver to af verdens bedste og vil gavne både dansk forskning og erhverv.
Epokegørende datacenter åbner i København
Publiceringsdato 26. august 2016 I Sverige er verdens mest avancerede neutronspredningsfacilitet European Spallation Source (ESS) ved at blive bygget. I Danmark åbnes i dag datacenteret, der skal håndtere de forsøgsdata, der kommer fra ESS. En stor dag for dansk forskning, siger uddannelses- og forskningsminister Ulla Tørnæs.
Fremdrift for den nationale ESS-strategi
Publiceringsdato 30. juni 2016 Mens verdens største mikroskop (ESS) i Lund først forventes at stå klar i 2025, er man på den danske side af Øresund allerede i gang med forberedelserne. I den nationale strategi for ESS foreslås etablering af nye videnskabelige fyrtårnsmiljøer. Forslaget møder bred opbakning i forskningsmiljøerne.
European Spallation Source (ESS) udnævner professor John Womersley til ny generaldirektør
Publiceringsdato 12. maj 2016 Den fælleseuropæiske forskningsfacilitet European Spallation Source (ESS), som Danmark er medvært for, har udnævnt professor John Womersley til ny generaldirektør for ESS.
Danske forskere og virksomheder får adgang til materialeforskningsanlæg i verdensklasse
Publiceringsdato 26. april 2016 Dansk medfinansiering af det kommende røntgenstråleanlæg MAX IV skal give danske forskere og virksomheder adgang til forskningsudstyr i verdensklasse. Samtidig vil det skabe unikke synergimuligheder mellem brugen af MAX IV og European Spallation Source (ESS).
Ny dansk portal skal øge virksomheders nytte af forskningsfaciliteterne European Spallation Source (ESS) og MAX IV
Publiceringsdato 25. februar 2016 Innovationsfonden støtter etableringen af en dansk industriportal, hvor virksomheder kan få hjælp til at udvikle og anvende nye avancerede materialer.
Kæmpemikroskop skaber unikke muligheder for dansk forskning og erhverv
Publiceringsdato 09. november 2015 I de kommende år etableres en af verdens største og mest avancerede forskningsfaciliteter, ESS, i Lund i Sverige. I dag blev en strategiplan for, hvordan Danmark får mest muligt ud af ESS overrakt til uddannelses- og forskningsministeren.
Dansk-svensk kæmpemikroskop får status som ægte europæisk forskningsfacilitet
Publiceringsdato 08. september 2015 Nu får det dansk-svenske forskningsmikroskop European Spallation Source (ESS) flere ejere og ændrer status til en ægte europæisk forskningsfacilitet. Uddannelses- og forskningsministeren deltager i en ceremoni i Lund, der markerer transitionen til et fælles europæisk infrastrukturkonsortium.
Byggeriet af verdens største mikroskop går i gang
Publiceringsdato 29. august 2014 Uddannelses- og forskningsministeren tager sammen med sin svenske ministerkollega første spadestik til mikroskopet European Spallation Source, ESS, i Lund. Pressen er velkommen.
Stort skridt for verdens største forskningsmikroskop – nu skal arbejdshandskerne på
Publiceringsdato 04. juli 2014 Finansieringen til en af verdens største forskningsfaciliteter European Spallation Source i Lund, er nu ved at være på plads. Som det sidste af de store europæiske lande støtter Tyskland ESS-projektet, og byggeriet forventes at kunne gå i gang til efteråret.
Ny dansk chefforhandler for en af verdens største forskningsfaciliteter
Publiceringsdato 04. juni 2013 Uddannelsesministeriet har udpeget departementschef Bo Smith som chefforhandler for en af verdens største og mest avancerede forskningsfaciliteter, European Spallation Source i Lund.
European Spallation Source - verdens største mikroskop til Øresundsregionen
Publiceringsdato 02. januar 2012 I de kommende år vil en af verdens største og mest avancerede forskningsfaciliteter blive bygget i Øresundsregionen: European Spallation Source (ESS). Det er første gang, en af Europas store forskningsfaciliteter bliver placeret nord for Hamburg.