Gå til indhold

Globalt samarbejde

Gennem bilaterale samarbejdsaftaler og innovationscentre i udlandet arbejder Uddannelses- og Forskningsministeriet på at øge internationalisering af dansk forskning og innovation.

ICDK

ICDK er placeret i Shanghai, Silicon Valley, Boston, München, Bangalore, Seoul og Tel Aviv. Centrene har til opgave at sikre danske virksomheder og forskningsinstitutioner adgang til udenlandsk viden, netværk, teknologi, kapital og markeder.

Tilskudsprogrammer

Tilskud til bilaterale samarbejder på forskellige fagområder, internationale netværk, forskerophold mv.

Bilaterale samarbejder

Fremme kontakt og netværk til forskere og højteknologiske virksomheder fra USA, Kina, Japan, Tyskland, Sydkorea, Indien, Brasilien, Israel, Sydafrika og Tyrkiet.

Baggrund

Internationalt samarbejde er af særlig interesse for et land af Danmarks størrelse. Ministeriet har derfor sat en række internationaliseringsinitiativer i gang. Initiativerne har til formål at øge videnudvekslingen mellem danske og udenlandske videnmiljøer.

Det Danske Universitetscenter i Beijing

Det Danske Universitetscenter i Beijing (SDC) er et fælles dansk-kinesisk universitetscenter etableret i samarbejde mellem de otte danske universiteter, University of Chinese Academy of Sciences (UCAS), Uddannelses- og Forskningsministeriet og det kinesiske videnskabsakademi (CAS)

Senest opdateret 15. august 2019