Gå til indhold

Bilaterale samarbejder

Uddannelses- og Forskningsministeriet (UFM) søger at fremme bilateralt samarbejde mellem Danmark og en række af de lande i verden, der foretager de største investeringer i forskning og teknologi. Det sker ved at indgå bilaterale aftaler med disse landes relevante myndigheder.

De bilaterale aftaler bliver styrket ved at have innovationscentre i nogle af disse lande. Centrenes opgave er at fremme kontakt og netværk til forskere og højteknologiske virksomheder. UFM har indgået bilaterale aftaler med følgende lande: USA, Kina, Japan, Tyskland, Sydkorea, Indien, Brasilien, Israel, Sydafrika og Tyrkiet. UFM har innovationscentre med udsendte innovationsattachéer i USA, Kina, Tyskland, Sydkorea, Indien og Israel.

Alle samarbejdsaftaler kan rekvireres i pdf-format ved henvendelse til Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

 

  Viser 1-10 af 10 resultater
  Danmark - Brasilien

  Brasilien er blandt verdens 20 største økonomier og er i top ti, når det gælder investeringer i forskning og teknologi. UFM’s aftale om forskningssamarbejde har bl. a. fokus på områder relateret til regeringens grønne forskningsstrategi.

  Danmark - Sydafrika

  Hovedfokus for bilateralt samarbejde med Sydafrika er vand. UFM har siden 2015 været en del af et myndighedssamarbejde med Sydafrika, der er finansieret af Udenrigsministeriet og styret af Miljøstyrelsen. Samarbejdet har ført til indgåelse af en bilateral regeringsaftale om forskning og innovation.

  Danmark - Sydkorea

  Sydkorea har etableret sig som et vigtigt forsknings- og teknologicentrum. De seneste 20 år er landets investeringer i forskning og udvikling steget eksponentielt fra 2 % af BNP i 1999 til 4,23 % i 2017. Sydkorea er dermed det OECD-land, som investerer mest i forskning og udvikling.

  Danmark - Tyskland

  Tyskland er det land, som danske forskere, virksomheder m.fl. fortrækker at samarbejde med i projekter under Horizon 2020 og i EUREKA.

  Danmark - USA

  Danmark og USA har en lang tradition for samarbejde - også på forsknings-, uddannelses- og innovationsområdet. Hovedparten af verdens bedste universiteter og forskningsinstitutioner er amerikanske. USA er Danmarks største eksportmarked og det største internationale samarbejdsland på forskning.

  Danmark – Indien

  Indien er verdens folkerigeste demokrati og et land i hastig udvikling med en ung befolkning og stærke ambitioner inden for forskning og teknologi.

  Danmark – Israel

  Israel er det OECD-land, der har de højeste investeringer i forskning og udvikling i forhold til landets BNP (4,9 %) – størstedelen fra den private sektor. Israel råder over nogle af verdens bedste forskningsinstitutioner, og landet er internationalt anerkendt for et aktivt start-up miljø.

  Danmark – Japan

  Japan er verdens 3. største økonomi og et af verdens mest højteknologiske lande. I de sidste 20 år har der været en støt stigning i dansk-japansk forsknings-samarbejde. Særligt inden for områder som fysik, astronomi, biologi, informationsvidenskab og medicin.

  Danmark – Kina

  Kina er en af verdens stærkeste forsknings- og teknologinationer og har på få årtier gennemgået en hastig udvikling på forsknings- og innovationsområdet.

  Danmark – Tyrkiet

  Tyrkiet er iblandt de 20 største økonomier i verden, og er en aktiv deltager i det internationale forsknings- og innovationssamarbejde. UFM indgik i 2014 et såkaldt ”Letter of Intent” for at undersøge mulighederne for et bilateralt forsknings- og teknologisamarbejde.

  Handlinger tilknyttet webside