Søge optagelse i en a-kasse

Nogle a-kasser kræver, at man får lavet en vurdering af sin udenlandske uddannelse, inden man kan optages i a-kassen. Derfor bør du spørge a-kassen, om de har brug for en vurdering for at optage dig.

Optagelsen sker altid ud fra den enkelte a-kasses optagelseskriterier. A-kassen skal dog lægge en eventuel vurdering fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse til grund, når den tager stilling til dine uddannelseskvalifikationer.

Det betyder, at hvis styrelsen har vurderet, at dine udenlandske uddannelseskvalifikationer svarer til et bestemt dansk uddannelsesniveau, kan man ikke afslå din optagelsesansøgning med den begrundelse, at du ikke har en uddannelse på det pågældende niveau.

Hvis du venter på dit eksamensbevis

Du kan sende os din ansøgning, inden du har fået det endelige eksamensbevis, hvis du vedlægger dokumentation for, at du har afsluttet uddannelsen. Når du søger om optagelse i a-kasse, kan du da henvise til, at din uddannelse er ved at blive vurderet af Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

 

Sådan får du en vurdering

1. Udfyld ansøgningsblanketten, og underskriv den.

2. Vedlæg den krævede dokumentation. Se i vejledningen i ansøgningsblanketten, hvilke dokumenter du skal vedlægge.

3. Send ansøgningen til styrelsen.

Vurderingen er gratis, men omfatter ikke oversættelse af dokumenter.

Fra ansøgning til vurdering

  1. Vi undersøger dokumentationen. Du får besked, hvis der er brug for yderligere dokumentation.

  2. Vi vurderer din uddannelse. Det tager normalt højst to måneder, fra du har sendt ansøgningen og den krævede dokumentation.

  3. Du får vurderingen. Hvis du ønsker vejledning om job eller uddannelse, kan du tage vurderingen med til nærmeste jobcenter eller studievalgcenter.

Læs mere om vurderingsbrevet:

Senest opdateret 28. august 2018