Gå til indhold

Spørgsmål og svar

Find svar på dine spørgsmål om Læringsbarometeret her.

Klik på spørgsmålet for at folde svaret ud

Hvem får mine svar?

Spørgeskemaet sendes ud af Epinion på vegne af Uddannelses- og Forskningsministeriet. Når indsamlingen er afsluttet, overdrager Epinion dine svar til  Uddannelses- og Forskningsministeriet. 

Din uddannelsesinstitution har mulighed for at få adgang til besvarelserne fra egne studerende. Du kan læse mere om, hvordan Uddannelses- og Forskningsministeriet opbevarer, anvender og videregiver dine oplysninger på vores side om databeskyttelse. 

Hvorfor har jeg ikke fået Læringsbarometer?

Det er ikke alle studerende, der får en invitation til at deltage i Læringsbarometeret. Uddannelses- og Forskningsministeriet sender spørgeskemaet ud til en mindre stikprøve på hver uddannelsesinstitution for at få resultater, der er statistisk sikkert på institutionsniveau. 

Nogle uddannelsesinstitutioner har dog ønsket at få svar fra alle deres studerende og de gør samtidig en ekstra indsats for at få samlet svarene ind. På de uddannelsesinstituioner er Læringsbarometer sendt ud til alle studerende:

Alle studerende på almindelige videregående uddannelser (ikke deltid) får en invitation til at deltage i Uddannelszoom. Det betyder, at du enten svarer på spørgsmål til Uddannelseszoom efter, du har svaret på spørgsmål i Læringsbarometeret. eller at du får en invitation til at deltage i Uddannelseszoom og ikke i Læringsbarometeret. 

Hvad bliver mine svar brugt til?

Dine svar bliver brugt til statistik og analyse.

Uddannelsesinstitutionerne må ikke bruge det til konkret sagsbehandling eller opfølgning overfor enkelte studerende.

Dine svar vil derudover indgå som en del af fordelingen af uddannelsesmidler til uddannelsesinstitutionerne fra og med 2023. 

Hvor lang tid tager det at svare?

Det tager typisk 15-20 minutter at besvare Læringsbarometeret.  

Hvor langt er spørgeskemaet? 

Der er cirka 80 spørgsmål i alt. Det præcise antal afhænger bl.a. af, om din institution har tilkøbt ekstra spørgsmål til skemaet, og om spørgsmål om undervisningsmiljøet skal med.

Det sidste har institutionerne haft mulighed for at vælge fra.

Hvor har I min mailadresse fra?

Uddannelses- og forskningsministeriet har efter anmodning fået dine kontaktoplysninger fra din uddannelsesinstitution. Du kan læse mere om, hvilket lovgrundlag, der giver os ret til det, på vores side om databeskyttelse. 

Bliver det overhovedet brugt til noget?

Ja!

Din uddannelsesinstitution får viden om, hvordan du oplever din uddannelse. Det er vigtig viden, som institutionerne kan bruge til at gøre din uddannelse bedre. Institutionerne har ikke lov til at bruge dine svar til at behandle personsager. 

Resultaterne fra Læringsbarometeret skal også bruges til at fordele en mindre del af institutionernes bevilling i 2023. Det kan du læse mere om på vores side om bevillingsreformen.

  Hvor kan jeg se mine svar? 

  Hverken du eller andre kommer til at kunne se dine individuelle svar. I stedet kan du se dine svar samlet med de andre studerende fra din uddannelsesinstitution, når de bliver offentliggjort på Uddannelses- og Forskningsministeriets hjemmeside i 2019. 

  Hvornår trækker I lod om gavekort?

  Vi trækker lod om gavekortene i uge 3, 2019. Vinderne får direkte besked.

  Når du deltager i undersøgelsen, har du mulighed for at deltage i en lodtrækning om gavekort. 

  For at deltage, skal vi bruge din mailadresse for at kontakte dig. Epinion bruger kun din mailadresse til lodtrækningen, og din mailadresse slettes bagefter. 

  Handlinger tilknyttet webside

  Senest opdateret 23. februar 2023