Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Statistik og analyser Danmarks Studieundersøgelse, 2021

Danmarks Studieundersøgelse, 2021

I efteråret 2021 gennemføres Danmarks Studieundersøgelse, en spørgeskemaundersøgelse blandt studerende og dimittender.

Spørgeskema til studerende

I efteråret 2021 bliver Danmarks Studieundersøgelse indsamlet blandt alle studerende på institutioner under Uddannelses- og Forskningsministeriet. Spørgeskemaet til studerende består af to hovedmoduler: Uddannelseszoom og Læringsbarometer.

Der er tredje gang, at Uddannelseszoom-modulet indsamles, og anden gang at Læringsbarometer-modulet indsamles. Derudover er spørgeskemaet suppleret af flere mindre moduler, herunder spørgsmål om studiemiljø og trivsel.

Sanering

For at undgå at spørgeskemaet bliver for langt, er der foretaget en sanering af spørgeskemaet til studerende i forhold til indsamlingen i 2020. Blandt andet er det besluttet at erstatte tre spørgsmål i Uddannelseszoom med lignende fra Læringsbarometer. Ligeledes er spørgsmålene om forsknings- og praksisbasering ikke obligatoriske længere. Samarbejdsinstitutioner kan gratis vælge at inkludere de fravalgte spørgsmål i den lokale undersøgelse. 

Samarbejdsinstitutionerne har mulighed for at tilvælge disse spørgsmål. Derudover arbejdes der løbende på at gøre dataindsamlingen fleksibel, således at undersøgelsen kan adressere lokale institutionelle behov, med formålet om at undgå parallelle spørgeskemaundersøgelser.

Dette gøres blandt andet ved at tilbyde institutionerne følgende:

Stikprøve vs. population

Da det samlede spørgeskema til studerende i Danmarks Studieundersøgelse indeholder et større antal spørgsmål, er det besluttet, at de 38 spørgsmål Læringsbarometeret i udgangspunktet sendes til en repræsentativ stikprøve på institutionerne.

Såfremt de enkelte institutioner ønsker, at hele Læringsbarometeret sendes til alle studerende, kan de indgå i et indsamlingssamarbejde.

Spørgeskema til nyuddannede

Til Uddannelseszoom blev der også indsamlet et spørgeskema blandt nyuddannede, der har været færdig i minimum ét og maksimum tre år.

    Senest opdateret 14. marts 2022