Gå til indhold

Nyt om Internationale Uddannelsesprogrammer - jan. 2022

Der er ansøgningsfrister lige rundt om hjørnet til en lang række tilskudsmuligheder i Erasmus+. Læs mere om mulighederne og få nyheder på det internationale uddannelsesområde.

Jean Monnet-aktioner

Søg tilskud til Jean Monnet-aktioner

Jean Monnet-aktionerne, der er en del af Erasmus+, giver tilskud til at styrke viden om og undervisning i EU-emner ved videregående uddannelsesinstitutioner samt på grundskoler, ungdomsuddannelser og erhvervsskoler. Du kan søge om tilskud til projekter og aktiviteter frem til den 1. marts 2022 kl. 17.00.

Forward-Looking Projects

Søg tilskud til 'Forward-Looking Projects'

Arbejder du inden for erhvervsuddannelsesområdet, almen voksenuddannelse eller med folkeoplysning? Så kan din organisation søge midler til et såkaldt 'Forward-Looking Project'. Et tværnationalt samarbejdsprojekt med det formål at skabe innovation, kreativitet og socialt iværksætteri, der har potentiale til at blive udbredt i Europa og kan anvendes i andre miljøer for læring og aktiv deltagelse. Ansøgningsfrist: 15. marts 2022 kl. 17.00.

Kapacitetsopbygningsprojekter

Søg tilskud til kapacitetsopbygningsprojekter

Konsortier af videregående uddannelsesinstitutioner og andre organisationer kan søge støtte via Erasmus+ til et kapacitetsopbygningsprojekt (Capacity Building in Higher Education). I kapacitetsopbygningsprojekter samarbejder institutioner i og uden for EU om at støtte modernisering, kvalitetsudvikling og tilgængeligheden af videregående uddannelse i et eller flere tredjelande. Ansøgningsfrist: 17. februar 2022 kl. 17.00.

Organisationer kan også ansøge om tilskud til kapacitetsopbygningsprojekter inden for:

- Erhvervsrettet grund- og efteruddannelse. Ansøgningsfrist: 31. marts 2022 kl. 17:00
- Ungdomsområdet. Ansøgningsfrist: 7. april 2022 kl. 17:00
- Idrætsområdet. Ansøgningsfrist: 7. april 2022 kl. 17:00

 European Youth Together
Søg tilskud via ’European Youth Together’

Ungdomsorganisationer kan nu søge op til henholdsvis 150.000 EUR og 500.000 EUR i tilskud til 'European Youth Together'-projekter, som fremmer tværnationale netværk og europæisk medborgerskab gennem inddragelse af unge. Ansøgningsfristen er 22. marts 2022 kl. 17.00.

Spørgetime 
Spørgetime for ansøgere til mobilitetsprojekter på ungdomsområdet

Arbejder du på ungdomsområdet, og vil du ansøge om et mobilitetsprojekt via Erasmus+? Uddannelses- og Forskningsstyrelsen afholder en spørgetime den 9. februar 2022 kl. 14.00-15.00, hvor du kan få svar på spørgsmål om ansøgninger til ungdomsudvekslinger, læringsmobilitet for ungdomsarbejdere eller 'Youth Participation Activities'.

Skriveseminar
Skriveseminar for ansøgere til samarbejdsprojekter via Erasmus+

Har du planer om at ansøge om tilskud til et samarbejdsprojekt via Erasmus+ i 2022? Uddannelses- og Forskningsstyrelsen inviterer til et skriveseminar hhv. den 23. februar i Næstved og 2. marts i Horsens. Her kan du blive klogere på rammerne for de to projekttyper 'Small-scale Partnerships' og 'Cooperation Partnerships', og hvordan du kan gribe ansøgningen an trin for trin. 

Forside: The Danish Education System
Ny publikation: The Danish Education System

Har du brug for et samlet overblik over det danske uddannelsessystem? Eller at kunne præsentere det på engelsk over for internationale samarbejdspartnere? Så er der hjælp at hente i den nye udgivelse 'The Danish Education System', der leverer en introduktion til det danske uddannelsessystem samt et overblik over det danske karaktersystem og finansiering af uddannelse.

RAY
Ny rapport om corona-pandemiens effekt på det frivillige ungdomsarbejde

Er du interesseret i at lære af andre organisationers erfaringer med at håndtere frivillige projekter under nedlukninger og restriktioner? En ny RAY-rapport (Research-based analysis of European youth programmes) inkluderer casestudier af tre organisationers erfaringer samt et overblik over betingelserne for projektarbejde på det frivillige ungdomsområde under pandemien.

Forward-Looking Projects
Ny Grib Verden-hjemmeside leverer information om udlandsophold

Overvejer du at studere, arbejde eller tage i praktik i udlandet – eller kender du studerende, der er interesserede i udlandsophold? Så er der masser af inspiration og information at hente via hjemmesiden ’Grib Verden', der netop har fået en makeover og er blevet mere brugervenlig. Tjek den ud her og tip dit netværk:

EPALE app
Ny mobil app til EPALE

Arbejder du med voksenlæring? Så skal du vide, at den elektroniske platform for voksenlæring i Europa - EPALE - nu findes som app. Med få klik har du adgang til tusindvis af blog-posts, nyheder, arrangementer og andet relevant indhold for alle, som arbejder i eller med voksenlæringssektoren. Appen EPALE kan downloades gratis i App Store eller Play Store.

Zealand - Sjællands Erhvervsakademi
Hele verden på besøg under corona 

Nedlukning gav Sjællands Erhvervsakademi Zealand skubbet til for alvor at invitere verden og de virtuelle værktøjer inden for. "Vi var jo blevet ret gode til det virtuelle, og derfor fik vi den idé at invitere nogle af vores udenlandske partnerinstitutioner til en virtuel ’kom-ud-i-verden-messe’, hvor de kunne fortælle, hvad de kunne tilbyde vores studerende. Vi tænkte, at det blev op ad bakke, men vi mødte en kæmpestor velvilje," siger Ole Kolling, der er international leder på Zealand.


Fotos: 1+3+4+8: Europa-Kommissionen, 2+5: Istock, 6: Pexels, 7: UFM, 8: Nordplus, 9: Grib Verden, 10: RAY, 11: Zealand – Sjællands Erhvervsakademi

Udsyn udsendes næste gang i slutningen af februar 2022

Har du ønsker eller gode idéer til indhold, er du velkommen til at sende en mail til Helle Thorbøl Møller på hemo@ufm.dk.

Kontakt

Helle Thorbøl Møller
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 78 65
Email: hemo@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 23. februar 2022