Gå til indhold

90.563 har søgt ind på en videregående uddannelse

05. juli 2017
Ved fristens udløb har 90.563 søgt ind på en videregående uddannelse. Uddannelses- og forskningsministeren glæder sig over, at unge har lyst og vilje til at dygtiggøre sig.

Da klokken slog 12 den 5. juli havde 90.563 indsendt deres ansøgning til en eller flere videregående uddannelser. Det er 3,7 procent færre end sidste år, men det betyder ikke nødvendigvis, at færre bliver optaget. .

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind glæder sig over, at vi i Danmark kan forfølge vores drømme og tage en videregående uddannelse ganske gratis:

- Der er fantastiske muligheder for at uddanne sig i Danmark, og at vælge uddannelse er et af de vigtigste valg, man som ung træffer. Det er godt, at unge gerne vil uddanne og dygtiggøre sig. Uddannelse klæder dig på til livet som deltagende borger og giver dig nye evner og nye færdigheder, som åbner døre til utallige muligheder. Det bliver spændende at se, hvilke uddannelser de unge har søgt ind på, siger Søren Pind.

I morgen offentliggør Uddannelses- og Forskningsministeriet en opgørelse over, hvilke uddannelsestyper og uddannelsesinstitutioner ansøgerne har søgt ind på.

Søgning og optag på de videregående uddannelser

5. juli: Frist for ansøgning via kvote 1

28. juli: Alle ansøgere får svar på deres ansøgning. Uddannelses- og Forskningsministeriet offentliggør den 28. juli klokken 00.01 hovedtal fra Den Koordinerede Tilmelding med antal ansøgere, antal optagne samt adgangskvotienter på de forskellige uddannelser på www.ufm.dk

I 2016 søgte 94.061 ind på en videregående uddannelse, inden fristen udløb den 5. juli kl. 12. Heraf blev 66.439 tilbudt optag på en uddannelse.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Pressetelefonen: 7231 8181
Områdeleder Tine Bjerregaard, tlf.: 7231 8885, e-mail: tbj@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside