Gå til indhold

Aktive Unge - fra idé til projekt på 24 timer

12. marts 2012
Ungdomsringen og Styrelsen for Universiteter og Internationalisering inviterer til et kursus i, hvordan man planlægger en ungdomsudveksling og søger om tilskud gennem EU programmet Aktive Unge. Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Fra idé til projekt

Specielt for dette kursus er, at vi inviterer voksne og unge til i fællesskab at udarbejde et reelt program, som deltagerne bagefter kan tage med hjem og pudse af – og derefter få sendt ansøgningen af sted.

Formål

At give unge og medarbejdere i klubber, ungdomsforeninger og uformelle grupper en indsigt i, hvordan en ungdomsudveksling udvikles fra idé og målsætning til konkrete programaktiviteter.
At sikre at medarbejderne efter kurset har en forståelse for formelle kriterier til programmet og har fået præsenteret ansøgningsskemaet, således at medarbejderne vil være i stand til at udforme en konkret ansøgning efter kurset.

Målsætninger

Efter kurset vil deltagerne have fået indsigt i, hvilke elementer en ungdomsudveksling skal indeholder, herunder interkulturelle dimension, ikke-formelle læringskoncepter, europæisk dimension m.m.
udarbejdet et program for 2-3 dage af en ungdomsudveksling, som de umiddelbart efter kurset kan inkludere i en konkret ansøgning - programmet skal være baseret på idéer til tema(er), som de unge og deres ledere selv medbringer til kurset fået inspiration til hvordan samspillet / rollefordelingen mellem unge og ledere kan defineres.

Ungdomslederen/medarbejderen vil desuden have fået: 
-En introduktion til formelle krav for udfyldelse af et ansøgningsskema.
præsenteret et ansøgningsskema
-Et overblik over, hvor der kan hentes supplerende oplysninger til metoder, inspiration, kurser m.v.

Praktiske oplysninger

Tid: Fredag den 20. april kl. 17.00 (start)
Lørdag den 21. april kl. 17.00 (slut)

Sted

Ungdomsringen
Tigergården
Nørregade 77, 6.sal
5000 Odense C

Handlinger tilknyttet webside