Gå til indhold

Alle regioner er tættere på 25- og 60-procentsmålsætningerne

06. februar 2012
I alle regioner forventes flere unge at få en videregående uddannelse. I Region Hovedstaden er 25-procentsmålsætningen nået.

54 procent af en ungdomsårgang forventes nu at opnå en videregående uddannelse. Det viser de regionale profilmodeltal for de unge, der forlod 9. klasse i 2010. Regeringens målsætning er, at 60 procent af alle unge skal opnå en videregående uddannelse, mens 25 procent skal opnå en lang videregående uddannelse.

Alle regioner er tættere på målsætningen. Tættest på 60-procentsmålsætningen er Region Hovedstaden, hvor 55 procent forventes at opnå en videregående uddannelse. Region Sjælland er længst fra målet. Her forventes 50 procent at opnå målsætningen.

Målet nået for pigerne i næsten alle regioner

For alle regioner undtagen Region Sjælland er 60-procentsmålsætningen stort set opfyldt for pigerne, mens der stadig er et stykke vej for drengene.

På landsplan er unge med anden etnisk herkomst end dansk i hælene på de unge med dansk herkomst. 51 procent af unge af anden etnisk herkomst forventes at opnå en videregående uddannelse. På regionsplan forventes det, at unge med anden etnisk herkomst i regionerne Syddanmark og Sjælland ligger over niveauet for danske unge.

Målsætningen om, at 25 procent skal opnå en lang videregående uddannelse, er i 2010 opfyldt for studerende i Region Hovedstaden. Her forventes 28 procent at få en videregående uddannelse. Landsgennemsnittet er på knap 24 procent.

Region Sjælland er længst fra at opfylde 25-procentsmålsætningen. Her forventes 20,5 procent af 2010-ungdomsårgangen at få en lang videregående uddannelse.

For yderligere oplysninger, kontakt:

Fuldmægtig Karen Lisbeth Sejrup van Deurs, tlf. 7231 8633. Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200.

Handlinger tilknyttet webside