Gå til indhold

Danmarks Forskningspolitiske Råd og det værdiskabende universitet

31. januar 2012
Inspireret af sin konference om det værdiskabende universitet i november 2011 har Danmarks Forskningspolitiske Råd udarbejdet et indlæg, der italesætter rådets udgangspunkt og et fælles sprog om det værdiskabende universitet. Indlægget danner rammen om rådets videre arbejde med temaet.

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Viden og vækst på dagsordenen

Det seneste år har en række aktører - herunder ATV, DEA og AC - sat fokus på betydningen af forskningsbaseret viden og uddannelse for fremtidens vækst, velstand og beskæftigelse i Danmark.

Danmarks Forskningspolitiske Råd (DFR) har i 2011 også sat universiteternes rolle i videnøkonomien på dagsordenen under overskriften "Det værdiskabende universitet".

Hvad mener DFR om det værdiskabende universitet?

Rådet afholdt den 16. november 2011 en konference om det værdiskabende universitet. I forlængelse heraf har DFR arbejdet videre med temaet og offentliggør nu et indlæg, der italesætter rådets centrale tanker om det værdiskabende universitet.

DFR arbejder aktuelt på et kapitel om det værdiskabende universitet til årsrapporten 2011. Her vil rådet komme med konkrete anbefalinger til, hvordan samfundet, universiteterne og forskerne bedst understøtter de værdiskabende processer på universiteterne.

  • Danmarks Forskningspolitiske Råds indlæg om det værdiskabende universitet

 

 

 


 

Handlinger tilknyttet webside