Gå til indhold

Den forskningsbaserede uddannelse under lup

19. marts 2012
I den anden af tre radioudsendelser produceret i samarbejde mellem Danmarks Forskningspolitiske Råd og journalist Hanne Bærentzen for JP Radio er fokus på den forskningsbaserede uddannelse

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Danmarks Forskningspolitiske Råd ønsker at bidrage til den offentlige debat om forskning. Derfor har rådet valgt at indgå i et samarbejde om tre radioudsendelser med fokus på aktuelle forskningspolitiske emner. Udsendelserne er udarbejdet af journalist Hanne Bærentzen for JP Radio.

Forskningsbaseret uddannelse – samspillet mellem forskning og uddannelse på universiteterne

Den anden af tre radioudsendelser ser nærmere på den forskningsbaserede uddannelse. Den forskningsbaserede uddannelse er et varmt emne på den forskningspolitiske dagsorden. Senest har uddannelsesminister Morten Østergaard sat fokus på kvaliteten af den forskningsbaserede uddannelse bl.a. med en kronik i Politiken.

Radioudsendelsen ser bl.a. på, hvordan forskning tænkes ind i universitetsuddannelserne, og på hvorfor det er vigtigt, at universitetsuddannelserne baseres på forskning. Hanne Bærentzen taler med formand for Rektorkollegiet Jens Oddershede, professor Leif Østergaard, Aarhus Universitet/Aarhus Universitetshospital, professor Per Kongshøj Madsen, Aalborg Universitet, og professor Peter Harder, Københavns Universitet.

Udsendelsen kan findes på JP Radios hjemmeside.

 

 

 

Handlinger tilknyttet webside