Gå til indhold

Husk ansøgningsfrist for europæiske uddannelsespartnerskaber inden for Comenius, Grundtvig og Leonardo da Vinci er den 21. februar

06. februar 2012
Det er nu, de sidste partnere og samarbejdsprojekter skal finde sammen, hvis I skal søge tilskud til samarbejdsprojekter med start august 2012. Den 21. februar er der ansøgningsfrist for 2-årige europæiske partnerskaber inden for både Comenius-, Grundtvig- og Leonardo da Vinci-programmerne.

Nyhed fra Styrelsen for Universiteter og Internationalisering.

Under EU's program for Livslang Læring er det muligt at lave europæisk uddannelsessamarbejde, de såkaldte partnerskaber, inden for  før-skole, grundskole, ungdomsuddannelserne, erhvervsuddannelserne og den almene voksenuddannelse og folkeoplysning.

Comenius Skolepartnerskaber

Institutioner fra før-skole til og med ungdomsuddannelserne kan søge tilskud til at deltage i et 2-årigt skolepartnerskab med et selvvalgt tema under Comenius-programmerne. Der findes to typer skolepartnerskaber i Comenius-programmet:

Multilaterale Skolepartnerskaber

Multilaterale Skolepartnerskaber giver elever, lærere og ledere mulighed for at samarbejde med kolleger i andre europæiske lande om et selvvalgt tema.

Bilaterale Skolepartnerskaber

Bilaterale Skolepartnerskaber giver tilskud til gensidige klasseudvekslinger inden for rammerne af et to-årigt tematisk samarbejde mellem to partnerinstitutioner.

 eTwinning kan hjælpe partnerskaberne på vej

Hvis din institution er interesseret i et europæisk samarbejde, men mangler nogle europæiske skoler at samarbejde med, så kan I med fordel gøre brug af programmet eTwinning.

eTwinning er en europæisk samarbejdsportal med righoldige muligheder for internationalt samarbejde, partnersøgning, IT-kompetenceudvikling og deling af lærerressourcer - alt sammen over nettet og helt gratis!

Grundtvig Læringspartnerskaber

Et Grundtvig læringspartnerskab er et 2-årigt partnerskab om udvikling og fremme af voksnes læring. Tema og indhold vælges af deltagerne ud fra fælles faglig relevans og interesse. I skal være mindst tre partnere – gerne flere – fra tre forskellige lande, og en af jer skal være koordinator for projektet.

Hvis din organisation er interesseret i et europæisk samarbejde, men ikke har kontakt til relevante europæiske voksenuddannende og folkeoplysende organisationer, så kan du muligvis finde nogen gennem Styrelsens hjemmeside, hvor vi bl.a. videreformidler kontaktannoncer fra erfarne, men ensomme europæiske voksenuddannelsesorganisationer. 

Leonardo da Vinci Partnerskaber

Et Leonardo partnerskab er en ramme for mindre samarbejdsaktiviteter mellem organisationer, der arbejder inden for erhvervsuddannelsessektoren. Aktive deltagere i partnerskaber er beslutningstagere, undervisere, ansatte og elever/lærlinge i hele sektoren. Partnerskaber kan videreføre et samarbejde om resultater opnået i tidligere projekter, eller de kan være et første skridt mod et mobilitets- eller vidensudviklingsprojekt.

Vil du finde en europæisk partner?

Også de erhvervsrettede uddannelser kan få hjælp til at finde europæiske partnere via Styrelsens hjemmeside.

Handlinger tilknyttet webside