Gå til indhold

Nyt medlem af Danmarks Forskningspolitiske Råd

24. februar 2012
Uddannelsesministeren har med virkning fra den 22. februar 2012 udpeget bestyrelsesformand for Carlsbergfondet, professor, dr. scient. Flemming Besenbacher, Aarhus Universitet, som medlem af Danmarks Forskningspolitiske Råd.

Nyhed fra Styrelsen for Forskning og Innovation

Professor Flemming Besenbacher afløser professor Niels Chr. Nielsen, Aarhus Universitet, der er trådt ud af rådet per 31. januar 2011.

Flemming Besenbacher har i årene 2002–2012 været direktør for det tværdisciplinære forskningscenter iNANO ved Aarhus Universitet. Flemming Besenbacher har desuden varetaget og varetager fortsat en række centrale hverv i dansk forskning, i EU og den øvrige verden specielt Kina hvor han er æresprofessor ved en lang række universiteter, og han har betydelig erfaring med at samarbejde på tværs af sektorer og fagområder.

Om Danmarks Forskningspolitiske Råd

Danmarks Forskningspolitiske Råd har til formål at fremme udviklingen af dansk forskning til gavn for samfundet. Rådet har ansvar for at give ministeren for forskning, innovation og videregående uddannelser uafhængig og sagkyndig rådgivning om forskning på overordnet niveau, herunder om kommende forskningsbehov, og skal sikre, at rådgivningen inddrager relevante nationale og internationale erfaringer og tendenser.

Danmarks Forskningspolitiske Råd består i forvejen af:

  • Senior Manager Claus Hviid Christensen, DONG Energy (formand)
  • Professor Marie-Louise Nosch, Københavns Universitet (næstformand)
  • Professor Susana Borrás, Copenhagen Business School
  • Forskningsdirektør Per Falholt, Novozymes
  • Professor Per Kongshøj Madsen, Aalborg Universitet
  • Professor Birger Lindberg Møller, Københavns Universitet
  • Rektor Harriet Wallberg-Henriksson, Karolinska Institutet, Sverige
  • Professor, direktør Leif Østergaard, Aarhus Universitet/Aarhus Universitetshospital

Yderligere oplysninger

Chefkonsulent Karin Kjær Madsen, Styrelsen for Forskning og Innovation, e-mail kkm@fi.dk, tlf. 7231 8237, mobil 2518 6638.

Handlinger tilknyttet webside