Gå til indhold
  • Dansk

Regeringen vil skabe vækst og beskæftigelse i Det Blå Danmark

19. marts 2012
Erhvervs- og vækstministeren, miljøministeren og uddannelsesministeren afholdt den 19. marts et dialogmøde om Det Blå Danmark. Samtidig udpegede ministrene et vækstteam for Det Blå Danmark. Det er startskuddet for regeringens arbejde med at skabe vækst og beskæftigelse i Det Blå Danmark.

På dialogmødet var et bredt udsnit af repræsentanter fra Det Blå Danmark til stede, herunder arbejdstager- og arbejdsgiverorganisationer, maritime virksomheder til søs og til lands og forskningsinstitutioner.

Uddannelsesminister Morten Østergaard:

– For at fastholde og videreudvikle det maritime områdes styrkeposition, er der behov for at stille skarpt på, hvilke kompetencer og forskningsindsatser, der kan gøre en forskel i Det Blå Danmark – både nationalt og i forhold til den globale konkurrence. Det er vigtigt, at der er en tæt dialog og samspil mellem virksomhederne i Det Blå Danmark, relevante videninstitutioner og myndigheder. Jeg glæder mig til at se frugten af det arbejde, vi nu igangsætter.

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn:

– De maritime virksomheder står for 24 procent af den samlede danske eksport, og danske rederier transporterer på det internationale marked cirka 10 procent af verdenshandlen målt i værdi. Vi har altså en klar global styrkeposition, og den skal vi bygge på for at få Danmark tilbage på vækstsporet. Vi har fået nogle gode input i dag på dialogmødet til, hvad der skal til for, at vi kan udnytte vækstmulighederne for Det Blå Danmark. Nu går vækstteamet i gang med deres arbejde, og jeg glæder mig meget til at se deres anbefalinger. Jeg er sikker på, at denne gruppe af meget kompetente personer med ekspertviden på Det Blå Danmark kan pege på nogle helt centrale indsatsområder, som regeringen kan pejle efter og sætte fokus på nye vækstmuligheder i Det Blå Danmark.

Miljøminister Ida Auken:

– Det Blå Danmark bidrager også til et grønt Danmark, og danske rederier og leverandører af udstyr har en unik mulighed for også at gøre en god forretning ud af en stærk grøn profil. Jeg ser frem til anbefalingerne fra vækstteamet og en udbygning af det allerede rigtigt gode samarbejde vi har med branchen om en grønnere skibsfart.

Vækstteamet for Det Blå Danmark går nu i gang med sit arbejde, som vil føre frem til, at de senest den 1. oktober 2012 afleverer anbefalinger til regeringen til initiativer, som kan styrke vækstvilkårene.

Som opfølgning på vækstteamets arbejde vil regeringen udarbejde en handlingsplan, der kan styrke væksten i Det Blå Danmark.

Handlinger tilknyttet webside