Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2017 Forskningsledere får bedre mulighed for at søge Sapere Aude-initiativet

Forskningsledere får bedre mulighed for at søge Sapere Aude-initiativet

Det Frie Forskningsråd styrker Sapere Aude initiativet. Forliget om fordeling af forskningsreserven i 2017 giver rådet økonomi til fem forskningslederprojekter mere til knap 30 millioner kroner udover de planlagte 20 projekter.

26. januar 2017

Det Frie Forskningsråd fik som en del af forhandlingerne mellem partierne yderligere 50 millioner kroner oveni i de foreslåede 93 millioner kroner på forskningsreserven til forskningsinitiativer i 2017.

I forligsteksten hedder det, at reservemidlerne til Det Frie Forskningsråd skal bruges på at støtte og fremme de mest originale idéer og initiativer i dansk forskning og at udvikle dansk forskning til højeste internationale niveau.

Det Frie Forskningsråds bestyrelse har på den baggrund besluttet, at en del af midlerne afsættes til Sapere Aude excellenceinitiativet, så rådet i 2017 forventer at kunne give 25 Sapere Aude bevillinger i stedet for 20, som var forventningen på grundlag af det oprindelige forslag til Finansloven for 2017.

- Det er kun glædeligt, at vi kan igangsætte yderligere fem Sapere Aude forskningslederprojekter i 2017. Det er for de fleste nyudklækkede forskningsledere en trædesten til at kunne udføre forskning på højt internationalt niveau og ikke mindst får forskningslederen mulighed for at sætte fuldt blus under sin forskningsidé med en forskergruppe bag sig, siger bestyrelsesformand Peter Munk Christiansen.

Sapere Aude excellenceinitiativet skal give de mest talentfulde forskere i Danmark de bedste betingelser for at gennemføre forskning på højt, internationalt niveau.

Der er ansøgningsfrist d. 29. marts – 4. april 2017 til de fem forskningsfaglige råd.

Yderligere oplysninger

Bestyrelsesformand, professor Peter Munk Christiansen, Det Frie Forskningsråd, tlf: 3011 5340, E-mail: pmc@ps.au.dk
Pressekonsulent Mette Lynge Hansen, tlf. 7231 8465, E-mail: met@fi.dk

Senest opdateret 26. januar 2017