Gå til indhold
Du er her: Forside Aktuelt Nyheder 2021 Opdaterede afstandsanbefalinger på de videregående uddannelser

Opdaterede afstandsanbefalinger på de videregående uddannelser

De opdaterede afstandsanbefalinger betyder, at man fremover altid skal holde mindst én meters afstand til hinanden, og når det er muligt, og der er særlig risiko for smitte, skal afstanden være to meter.

22. april 2021

Der er nye afstandsanbefalinger for de videregående uddannelser. Opdateringen sker, efter Sundhedsstyrelsen har vurderet, at det er muligt at gå tilbage til de anbefalinger om afstand, som var gældende i begyndelsen af epidemien. Nemlig, at man altid bør holde mindst en meters afstand til andre, og når det er muligt, holde to meter.

Dette gør sig således også gældende på de videregående uddannelser. Derfor opdateres afstandsanbefalingerne, som er en del af sektorpartnerskabsretningslinjerne.

De opdaterede anbefalinger bygger på ny viden om COVID-19, revidering af internationale anbefalinger og aktuelle risikovurderinger, samt danske og udenlandske erfaringer med tiltag til at forebygge smitte.


For yderligere oplysninger:

De videregående uddannelsesinstitutioners spørgsmål vedrørende COVID-19 kan rettes til: info-covid-19@ufm.dk.

Studerende får yderligere information fra deres uddannelsesinstitution og skal henvende sig til denne, såfremt der er spørgsmål.

Pressehenvendelser kan rettes til Uddannelses- og Forskningsministeriets pressetelefon: 7231 8181.

Senest opdateret 22. april 2021