Gå til indhold

Ny aftale med Kina styrker strategisk samarbejde om uddannelse

16. juni 2012
Danmark og Kina underskriver en rammeaftale, der skal sikre flere udvekslingsaftaler og flere fælles uddannelsesforløb mellem danske og kinesiske videregående uddannelsesinstitutioner.

En ny rammeaftale mellem Uddannelsesministeriet og det kinesiske undervisningsministerium skal intensivere og målrette Danmarks strategiske engagement i Kina.

Under det kinesiske statsbesøg i Danmark underskriver de to lande den 16. juni en aftale, der skal sikre flere udvekslingsaftaler for studerende, forskere og undervisere samt udvikling af fælles uddannelsesforløb mellem danske og kinesiske videregående uddannelsesinstitutioner.

Uddannelsesminister Morten Østergaard og  Kinas ambassadør i Danmark, Li Ruiyu, ved underskrivelsen af ramme aftalen.
Uddannelsesminister Morten Østergaard og Kinas ambassadør i Danmark, Li Ruiyu, ved underskrivelsen af ramme aftalen.

Uddannelsesminister Morten Østergaard glæder sig over samarbejdet.

– Det er vigtigt for danske videns- og læringsmiljøer, erhvervsliv og eksport at tiltrække og udveksle flere dygtige studerende med Kina, og at danske virksomheder kan rekruttere kvalificerede kandidater med kulturforståelse og viden om både Danmark og Kina. Derfor er jeg glad for, at Danmark med denne rammeaftale for det videregående uddannelsessamarbejde styrker det i forvejen gode samarbejde med Kina. Forude venter en dialog med institutionerne, så vi i fællesskab får gjort visionen til virkelighed for danske og kinesiske studerende, siger Morten Østergaard.

Med rammeaftalen får de danske institutioner endnu bedre rammer for at indgå partnerskaber med uddannelsesinstitutioner af høj kvalitet under det kinesiske uddannelsesministerium. Den omfatter universiteter og andre videregående uddannelsesinstitutioner, herunder også de kunstneriske institutioner på universitetsniveau.

Aftalen lægger op til mere uddannelsessamarbejde om fælles dansk-kinesiske uddannelser, som afsluttes med både en dansk og en kinesisk grad. Parterne vil opfordre studerende til at tage hele uddannelser i modpartens land. Som noget nyt skal mulighederne for at tilbyde praktik for udvekslingsstuderende og færdiguddannede kandidater også undersøges nærmere af de to parter.

Godt samarbejde

Danmark og Kina har allerede et godt og tæt uddannelses- og forskningssamarbejde på hele det videregående uddannelsesområde og mellem en række forskningsinstitutioner, forskningsråd og virksomheder.

Et eksempel på det stærke samarbejde er Sino-Danish Centre for Education and Research, som udgør et omdrejningspunkt for det dansk-kinesiske samarbejde om forskning og uddannelse inden for fælles styrkeområder og interessefelter som miljø, vedvarende energi og nanovidenskab.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Kommitteret Jacob Fuchs, tlf. 72318630/ 2072 2581, e-mail: jfu@ubst.dk.

Pressesekretær Ingeborg Nielsen, tlf. 2211 0200.

Handlinger tilknyttet webside