Gå til indhold

Udviklingskontrakter skal sikre bedre kvalitet og hurtigere gennemførsel

19. juni 2012
Invitation til pressen: Uddannelsesministeren og universiteterne har forhandlet sig til enighed om de aftaler, der udstikker retningen for de danske universiteter de kommende tre år. Ministeren mødes den 20. juni med universiteternes bestyrelsesformænd for at underskrive udviklingskontrakterne.

Konkrete og ambitiøse mål for antallet af undervisningstimer, mindre frafald, flere opfindelser, mere samarbejde med erhvervslivet, mindre forsinkelse for de studerende og bedre beskæftigelsesfrekvens for de færdiguddannede er nogle af ingredienserne i de udviklingskontrakter, som uddannelsesminister Morten Østergaard netop har forhandlet på plads med de danske universiteter.

Indholdet i aftalerne, der er baseret på regeringens krav om en øget kvalitet i undervisningen, hurtigere færdiggørelse, bedre sammenhæng på tværs af uddannelsessystemet og en øget innovationskapacitet samt en række selvvalgte mål, offentliggøres den 20. juni i forbindelse med, at Morten Østergaard mødes med universiteternes bestyrelsesformænd for at underskrive udviklingskontrakterne.

Underskrivelsen finder sted den 20. juni kl. 14.00 – 14.45 i:

Uddannelsesministeriet
Slotsholmsgade 10
1216 København K

Pressen inviteres til door step kl. 14.45.

Der vil være mulighed for at filme og fotografere under selve mødet.

Kontrakterne udstikker retningen for de danske universiteter de kommende tre år – på de enkelte universiteters egne vilkår, men med et højt ambitionsniveau. Ved samme lejlighed underskrives nye vedtægter, som universiteterne har revideret på baggrund af universitetslovsændringen i 2011.

Vedtægterne sætter rammerne for universitetets organisation, som blandt andet skal sikre inddragelse af medarbejdere og studerende.

Medbring pressekort.

Der udsendes en pressemeddelelse.


For yderligere oplysninger, kontakt:

Særlig rådgiver Philip Flores, tlf. 2237 1745.

Handlinger tilknyttet webside