Du er her: Forside Aktuelt Pressemeddelelser 2017 Bestil et foredrag om den nyeste viden til dit hjem eller din arbejdsplads

Bestil et foredrag om den nyeste viden til dit hjem eller din arbejdsplads

Hvis du vil vide mere om rummet, kunstig intelligens, eller hvordan man oversætter dyreforsøg til mennesker, kan du fra i dag bestille et gratis foredrag med en forsker. I uge 17 rykker nogle af Danmarks klogeste hoveder ud i hele Danmark og formidler højdepunkterne fra deres forskning.

01. marts 2017

Er kunstig intelligens på vej til at nå op på et menneskeligt niveau? Kan den nyeste sportsteknologi forbedre dine fodboldstøvler, så du bliver lige så hurtig som Ronaldo? Det er temaerne i nogle af de foredrag, som forskere fra en lang række fagområder holder gratis for børn, unge og voksne over hele landet. Det sker under den store landsdækkende videnskabsfestival Forskningen Døgn, som foregår fra den 24. til den 30. april. 

Uddannelses- og Forskningsministeriet arrangerer festivalen, hvor mere end 300 forskere stiller sig til rådighed.

- Vi skal mindske kløften mellem eksperterne og befolkningen. Forskning og klogskab skal ud i hele Danmark. Ny viden er ikke kun for forskere, men for os alle, og med Bestil en Forsker-ordningen kan folk i hele landet komme endnu tættere på forskningen og dens kolossale betydning for os og vores fremtid, siger uddannelses- og forskningsminister Søren Pind.

Bestil en forsker

Alle kan bestille et foredrag, for eksempel virksomheder, skoler, foreninger, institutioner og endda også private i eget hjem. De eneste betingelser er, at man kan stille med et lyttende publikum på mindst 20 personer og kan tilbyde passende rammer.

I 2016 blev der bestilt 424 foredrag, som blev afholdt i hele landet.  

Det er muligt at bestille en forsker til Forskningens Døgn i uge 17 fra den 1. marts og frem til den 3. april.

Om Forskningens Døgn

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i uge 17 med over 600 events og foredrag i hele landet og mere end 75.000 besøgende.

Forskningens Døgn har til formål at:

  • Hylde forskningens helt grundlæggende element af ’nysgerrighed’
  • Etablere mødesteder for forskere og befolkning
  • Sætte fokus på, hvordan forskning og innovation er med til at løse samfundets udfordringer
  • Inddrage borgerne i forskning og skabe flere relationer mellem samfund og forskere

For yderligere oplysninger, kontakt:

Kommunikationskonsulent Nynne Jespersen Lee, tlf.: 7231 8107, e-mail: nljl@ufm.dk

Senest opdateret 01. marts 2017