Gå til indhold

Rumforskning for klimaet

02. december 2009
Ny udstilling på Kongens Nytorv skal vise klimaforandringerne set fra rummet.

En 4,5 meter høj satellit i naturlig størrelse vil i december komme til at stå på Kongens Nytorv i København, som en del af en udstilling om rumforsknings betydning for klimaet.

Satellitten er en model af CryoSat-2-satellitten, som næste år skal sendes op i 700 km højde. Den skal sammen med andre satellitter være med til at overvåge jorden fra rummet.

– Rumforskning giver os betydningsfuld viden om klimaet. Satellitterne, som konstant svæver over os, overvåger verdenshave, land, luft og is og giver os et helhedsindtryk af naturens fænomener. Derfor er det vigtigt, at vi fortsat satser på rumforskning, siger videnskabsminister Helge Sander.

Udstillingen er lavet specifikt til klimatopmødet af den europæiske rumorganisation, ESA, og Videnskabsministeriet i fællesskab. Udstillingen kan ses allerede fra den 4. december og indtil klimatopmødet er slut den 18. december 2009.

Udstillingen vil blive præsenteret:

Onsdag den 9. december 2009
kl. 12.00
Hotel D'Angleterre
Kongens Nytorv 34
1050 København K

Til arrangementet vil danske og internationale eksperter fortælle om rumforskning og klimaet. Derudover vil den svenske astronaut, Christer Fuglesang, den danske ESA-direktør for juridiske og internationale anliggender, Peter Hulsrøj og videnskabsminister Helge Sander være til stede.

Repræsentanter fra pressen kan tilmelde sig arrangementet på chhh@vtu.dksenest mandag den 7. december kl. 12.00. Navn og medie bedes oplyst i mailen.


For yderligere spørgsmål kan pressemedarbejder Charlotte Holst kontaktes på 2211 0200 eller chhh@vtu.dk.

Kontakt til ESA's eksperter og til astronaut Christer Fuglesang kan fås ved henvendelse til Rosita Suenson på rosita.suenson@esa.int.

Handlinger tilknyttet webside