Du er her: Forside Brexit Erasmus+ og Brexit

Erasmus+ og Brexit

Læs hvad Brexit betyder for danske studerende og undervisere, der ønsker at tage på et Erasmus+-mobilitetsophold.
Kontakt
Jonas Husum Johannesen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 87 34
Email: jhj@ufm.dk

Hvis Storbritannien og EU når til enighed om en udtrædelsesaftale kan danske studerende tage på Erasmus+-ophold i Storbritannien indtil udgangen af 2020 som hidtil.

Ved Brexit uden en udtrædelsesaftale vil Storbritannien blive et tredjeland, og det vil kunne få konsekvenser for danske studerendes mulighed for at tage på mobilitetsophold efter udtrædelsesdatoen.

For de studerende, der allerede er på et Erasmus+-mobilitetsophold, har Kommissionen og Europa Parlamentet den 19. marts 2019 vedtaget en forordning vedrørende Erasmus+-programmet som betyder, at studerende i tilfælde af et no deal-Brexit kan gennemføre deres Erasmus+-ophold, som er påbegyndt inden udtrædelsesdatoen.

I en situation, hvor Storbritannien udtræder uden en udtrædelsesaftale vil gennemførelsen af Erasmus+ mobilitetsophold, der igangsættes efter udtrædelsesdatoen, være afhængig af, hvorvidt Storbritannien tiltræder at opfylde sine generelle forpligtelser til EU’s budget 2019. Såfremt dette tiltrædes vil mobilitetsophold kunne gennemføres under visse betingelser.

Gennemførelsen af øvrige Erasmus+ aktiviteter (Key Action 2 og 3) er ligeledes afhængig af, hvorvidt Storbritannien tiltræder at opfylde sine generelle forpligtelser til EU’s budget 2019.

Læs mere om Erasmus+ og Brexit på Kommissionens hjemmeside

Hvis du har spørgsmål kan du kontakte Uddannelses- og Forskningsministeriet på ufm@ufm.dk.

Senest opdateret 25. marts 2019