Gå til indhold

Den danske ESS-strategi

For at få det fulde udnytte af ESS er der udarbejdet et strategisk grundlag for den danske ESS-indsats. Den første danske ESS-strategi udkom i november 2015, og i juni 2020 udkom den danske ESS Strategi 2.0.

Strategien beskriver en række målbilleder for den danske indsats, og for hvert målbillede er der identificeret konkrete initiativer, som skal understøtte arbejdet med at opnå det ønskede udbytte. Strategien er udarbejdet i samarbejde med de aktører, der er involveret i arbejdet med ESS, og initiativerne skal gennemføres i samarbejde, for at der tilsammen kan høstes det største udbytte af det danske medværtskab for ESS.

Bag den danske ESS-strategi står en uafhængig rådgivningsgruppe, nedsat af Uddannelses- og Forskningsstyrelsen. Rådgivningsgruppen består af repræsentanter fra universiteter, dansk erhvervsliv og relevante offentlige myndigheder, som skal følge den danske udvikling i relation til ESS, Rådgivningsgruppen mødes løbende og drøfter status på implementering af strategien og behovet for justering af konkrete initiativer.

Monolith Target Vessel på ESS, 22. august 2021. Foto: ESS
Monolith Target Vessel på ESS, 22. august 2021. Foto: ESS
 

 

  Kontakt

  Morten Scharff
  Chefkonsulent
  Tlf.: +45 72 31 82 98
  Email: msc@ufm.dk

  Handlinger tilknyttet webside

  Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
  Senest opdateret 23. juni 2024