Infrastrukturen består af en række teknologier, som stilles til rådighed for diverse forskningsprojekter. Teknologien omfatter MR-skannere, MEG skanner, EEG og TMS. Hertil tilbydes der dataopbevaring og dataanalyse, som overholder persondataforordningen.
Portal for de nationale forskningsinfrastrukturer
Den nationale 7-tesla MR-scanner er den mest kraftfulde og den eneste af sin art i Danmark og har været officielt i brug siden 2016. Scanneren er kun dedikeret til forskning.
AURORA er et multifunktionelt forskningsskib med vægt på fleksibilitet i indretning, udrustning og arbejdsopgaver, som understøtter forskningssamarbejde på tværs af universiteter.
Formålet med infrastrukturen er at tilbyde en facilitet for DNA-sekventering, hvor brugerne (primært forskere fra Naturhistorisk Museum) leverer eget materiale til DNA-se-kventering.
Klima, luftkvalitet og afledte helbredseffekter er vigtige temaer. ACTRIS-DK monitorerer udviklingen af luftkvalitet, og infrastrukturen kan være med til at give indblik i de effekter, klimaforandringer har for den generelle folkesundhed.
AnaEE Denmark er en dansk node til den fælleseuropæiske ESFRI forskningsinfrastruktur ANAEE
Hovedformålet med Danmarks Biobank er at give forskere fra ind- og udland overblik over og adgang til mere end 24 millioner biologiske prøver i både eksisterende og fremtidige samlinger.
CellX er en infrastruktur, der baner vejen for, at der kan laves analyser på enkeltcelleniveau med henblik på at opnå en bedre forståelse for biologiske systemer. Infrastrukturen har faciliteter fordelt på Aarhus Universitet, Syddansk Universitet og Københavns Universitet.
Center for Advanced Bioimaging (CAB) Danmark er et centralt kernecenter på Københavns Universitet som tilbyder en unik instrumentpark.
CLARIN-DK er en dansk node til den europæiske in-frastruktur CLARIN ERIC (et samarbejde mellem 20 lande). Infrastrukturen indeholder sproglige data, fx i form af skreven tekst, video, tale og tilhørende værktøjer til at analysere de sproglige data.
CSSR er et forskerbaseret netværk til støtte af kvantitativ forskning i samfunds- og sundhedsvidenskaberne. Målet med CSSR er at fremme tilgængelighed, kvalitet og sammenlignelighed af danske og internationale surveys.
MRI rodent core tilbyder udstyr til skanning af gnavere, som anvendes i de indledende stadier af biomedicinsk forskning.
DAGMAR inkluderer en række faciliteter og forskningsgrupper i Danmark, som samarbejder om at muliggøre oprettelse og fænotypisk karakterisering af transgene dyr.
Formålet med infrastrukturen er at skabe adgang til en række databaser, som er essentielle for forskningen inden for finansiel økonometri
Formålet er at give forskere adgang til state-of-the-art udstyr, som muliggør massespektrometriske analyser (karakterisering af proteiners funktion)
DRDS stiller en række eksisterende og nyudviklede registerdata til rådighed for forskere og studerende, der er afgørende for at udføre forskning
Infrastrukturen er et dansk bidrag til den svenske forskningsinfrastruktur MAX IV
Infrastrukturen besidder billeddannende udstyr til analyse af enkeltmolekyler, celler og smådyr. Infrastrukturen tilbyder træning og assistance i anvendelse af udstyret.
ICOS/DK er en dansk node til den europæiske infrastruktur ICOS
Infrastrukturens udstyr kan anvendes til NMR eksperimenter af uorganiske, organiske og biologiske molekyler på fast- og flydende stadie.
Danmarks naturarv indeholder sjældne dyre- og plantearter, sten og mineraler fra hele verden, og denne skat er indsamlet gennem mere end 400 år og fortæller historien om livets udvikling på jorden. DaSSCo er en virtuel infrastruktur, som vil gøre denne skat tilgængelig for alle med interesse.
Bioimaging-instrumenter kan gøre det muligt for forskere at visualisere og måle biologisk materiale i forskellige dimensioner og med hidtil uset præcision. Bioimaging er med til at øge vores forståelse for biologiske processer og opdagelse og behandling af sygdomme.
Digitalt Atlas over Danmarks historiske administrative geografi
Formålet med infrastrukturen er at tilbyde et digitalt økosystem, der stiller digitalt materiale, programmer/værktøjer og tutorials til rådighed.
Infrastrukturen en platform for kemisk biologisk forskning på tværs af institutioner, institutter og discipliner.
Analyse af vælgernes stemmeadfærd er gavnligt i forståelsen af, hvad befolkningen finder væsentligt i samtiden. Den Danske Valgundersøgelse har ved hvert valg siden 1971 udsendt en omfattende spørgeskemaundersøgelse til en repræsentativ stikprøve af den danske befolkning.
Studier af kultur- og naturarv er vigtige i forståelsen af samtiden. E-RIHS.Dk sigter mod at samle ni nationalt ledende forskningsindsatser inden for kultur- og naturarv.
Formålet med forskningsinfrastrukturen er at fokusere på udvikling og implementering af ikke invasiv billeddannelse
Grønland spiller en vigtig rolle i det globale klimasystem, og med GIOS øges forståelsen for de faktorer, der skaber miljømæssige forandringer i Grønland. GIOS er et nyt koordineret netværk af bæredygtig forskningsinfrastruktur i og omkring Grønland, der muliggør observationer af klimaændringer.
Formålet med LASERLAB.DK er at etablere en tværfaglig national forskningsinfrastruktur, der skal styrke den fortsatte udvikling af avancerede lyskilder med henblik på anvendelse inden for forskning og industri.
En facilitet, der kan styrke vores viden om og forståelse af cellens stofskifte, herunder ikke mindst cellens komplekse respons på sygdom, føde, miljø og medicin.
Formålet med infrastrukturen er at udvikle avancerede seismografer, som understøtter forskning på tværs af flere forskningsdiscipliner
Formålet med Quantech er at fremstille og karakterisere fotoniske og elektroniske kvantekomponenter
LARM er en humanitær forskningsinfrastruktur til radio og lyd kulturarv.
REGLINK-SHARE er det danske bidrag til den europæiske, tværdisciplinære aldringsundersøgelse SHARE (Survey on Health, Aging and Retirement in Europe)
Formålet med infrastrukturen er at reorganisere og styrke den danske registerforskning
Infrastrukturen tilbyder et apparatur til analyse af DNA-materiale vha. teknologierne Microarrays og Next Generation Sequencing.
Drænede tørvejorder udleder CO2. ReWet vil som et led i CO2-reduktionen etablere fire observatorier på landbrugsjord og i skov på drænet tørvejord. Disse vil fungere som platforme til økosystemovervågning, eksperimentel forskning, teknologisk udvikling og demonstration.
Som et resultat af relativt længere forventet levetid og lavere fødselsrater bliver den danske befolkning ældre. SHARE-DK er med til at indsamle data, så der kan træffes politiske beslutninger på et informeret grundlag ved adressering af de problemstillinger, et aldrene samfund kan skabe.
SINCRYS ledes af Aarhus Universitet, der har ekspertise inden for krystallografi.
Infrastrukturen kan med sin vindtunnel teste store modeller ved høj strømningshastigheder.
Infrastrukturen er en centraliseret forsøgsdyrafdeling, som omfatter universitetet og regionshospitalerne. Formålet er at tilbyde state-of-the-art faciliteter, som understøtter forskningssamarbejder med virksomheder og offentlige institutioner.
Registret blev oprettet i 1950'erne med det formål at studere årsager til kræft og i de senere år er det blevet udvidet, så det nu indeholder information om næsten alle tvillinger født i Danmark siden 1870. Mange danske og internationale forskere bruger registret i deres medicinske forskning.
Bio.tools er en paneuropæisk bioinformatik ressourcebank, der udgøres af et metakatalog over bioinformatik-værktøjer.
Formålet med infrastrukturen er at udvikle state-of-the-art faciliteter til forskere, der arbejder med nanoscience
Danchip forsker i fabrikationsteknologi fra grundforskning til småskalaproduktion.
ASTRID2 er en elektronaccelerator, der leverer intenst kortbølget lys til målestationer til undersøgelser af struktur af atomer, molekyler, biomolekyler, faste stoffer og mere.
Formålet med infrastrukturen er at fremme anvendelsen af droner og droneteknologi
DANA er et forskningsskib med udstyr til prøvetagning i havet
Infrastrukturen består af en række faciliteter til måling og visualisering af tredimensionelle vindfelter omkring store vindmøller (induction zone wakes).
Handlinger tilknyttet webside