Gå til indhold

Ny sæson af podcastserien 'EU-kampen om de kloge milliarder'

Tre nye podcast giver dig tre perspektiver på Horizon Europe. Lyt med og hør om Horizon Europe set fra en medarbejder i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen, et medlem af styrelsens referencegrupper og en virksomhed. Lyt til første og anden sæson her på siden, via Spotify eller Itunes. God lytning!

Anden sæson af podcastserien 'EU-kampen om de kloge milliarder'

Den nyeste sæson af podcastserien 'EU-kampen om de kloge milliarder' er produceret af Rakkerpak Productions. Tor Arnbjørn er vært og Rene Slott står for teknik og lyd.

Første afsnit: Excellence er afgørende for dansk forskning

Selvom ikke alle er enige, er excellenceprincippet afgørende for dansk forskning, hvis vi skal holde niveauet. Det fortæller Josephine Them Parnas, der de sidste mange år har arbejdet med forskningsstøtte i EU. I dag er hun chefkonsulent i Uddannelses- og Forskningsstyrelsen.

Andet afsnit: Referencegrupper - en undervurderet mulighed for at præge fremtidens forskning

Når fremtidens rammer for den europæiske forskningsstøtte skal besluttes, er det med referencegrupperne på første parket. Hør professor Marit Solveig Seidenkrantz fortælle, hvorfor referencegrupperne har kæmpe potentiale for at præge dansk forskning

Tredje afsnit: Sådan får du EU-støtte

Joachim Bachmann er CEO i virksomheden Kvasir Technologies og har fået næsten 20 millioner kroner i EU-støtte fra Det Europæiske Innovationsråd. I denne episode fortæller han, hvad han mener er vigtigst for at opnå støtte.


Første sæson af podcastserien 'EU-kampen om de kloge milliarder'

Første sæson af podcastserien 'EU-kampen om de kloge milliarder' er produceret i samarbejde med tænketanken Mandag Morgen. Vært på serien er Christian Ingemann.

Første afsnit: 'De bedste eller de fleste?' 

Lyt til første afsnit 'De bedste eller de fleste? Når de forskningspolitiske bølger i EU går højt' i podcastserien 'EU-kampen om de kloge milliarder'.

Det kæmpe og ambitiøse Horizon Europe – EU's rammeprogram for forskning og innovation - er klar! Forud ligger flere års politiske forhandlinger mellem de 27 medlemslande Europa-Parlamentet og Europa-Kommissionen. Alle er enige om, at forskning og innovation er vigtigt – men ikke om hvilke kriterier, de mere end 700 mia. kr. skal fordeles efter. Lyt med når bl.a. centrale embedsmænd fra ministeriet fortæller om den største politiske knast i forhandlingerne: Skal EU-midlerne fordeles til de bedste forskere, uanset hvor i Europa de befinder sig – eller skal alle have lige meget? 

Andet afsnit: 'Grøn forskning for fremtiden'

Lyt til andet afsnit 'Grøn forskning for fremtiden' i podcastserien 'EU-kampen om de kloge milliarder'.

Om 30 år skal Europas udledning af drivhusgasser gå i nul. Det er en vigtig og nødvendig målsætning for både Danmark og EU i kampen mod klimaforandringer. Derfor er den grønne dagsorden også helt fremme i forreste række både i EU's rammeprogram, Horizon Europe, og i de danske målsætninger og initiativer på forskningsområdet.

Tredje afsnit: 'Kan et nyt europæisk innovationsgear give USA og Asien baghjul?'

Lyt til tredje afsnit 'Kan et nyt europæisk innovationsgear give USA og Asien baghjul?' i podcastserien 'EU-kampen om de kloge milliarder'

I denne podcast stiller vi skarpt på EIC Accelerator – instrumentet, der giver økonomisk støtte til udvikling, opskalering og markedsudrulning af teknologier med stort markedsmæssigt potentiale.

Her kan du høre mere om, hvordan du som dansk SMV kan komme i betragtning til EU-pengene til din innovationsrejse, og du kan blive klogere på den betydning, som EU-tilskud kan have for de virksomheder, som opnår tilsagn. Lyt med og bliv selv inspireret til at søge midler til at give din teknologi en accelererende økonomisk håndsrækning.

 

Kontakt

Josephine Them Parnas
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 83 71
Email: jtp@ufm.dk
Bodil Kirstine Priemé
Chefkonsulent
Tlf.: +45 72 31 82 65
Email: bkp@ufm.dk
Birgitte Vedelstorp Andersen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 83 08
Email: bva@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 06. marts 2023