Biomasse vil fremover være en væsentlig kilde til bæredygtig energi, kemikalier, polymerer og foder. Markedet herfor vil vokse eksponentielt i takt med klimaudfordringerne og ønsket om erstatning af fossile ressourcer; forventeligt i størrelsesordenen milliarder af Euro.
Fremtidens energiteknologier og -systemer
Du kan downloade alle INNO+ indspil, der relaterer sig til temaet Fremtidens energiteknologier og systemer her.
Med energiaftalen og den kommende renoveringsstrategi samt EU-krav til bæredygtighed i byggeriet indenfor miljø, social og økonomisk kvalitet ud fra standarderne fra CEN/TC 350, stilles byggebranchen over for store udfordringer - men også over for store muligheder for udvikling og eksport.
Et innovationspartnerskab, blandt andet med fokus på etableringen af et fuldskala bioraffinderi, vil stille Danmarks godt når det handler om innovation og produktion af den næste generation af biobaserede produkter.
Stigende befolkningstal og en hastig urbanisering skaber en stor efterspørgsel efter bæredygtig byggeri på flere internationale markeder. Hvordan designer man boliger (og bygninger) i forskellig kontekst (fra hytte til højhus), så de matcher brugernes ønsker og samtidig er bæredygtige?
Energiaftalen og nye EU-krav til bæredygtighed i byggeriet giver både nye muligheder og nye udfordringer for byggebranchen. Målet er at opnå energibesparelser på minimum 50 % i den eksisterende bygningsmasse inden 2050.
There is a need for new types of solar harvesting, which are efficient and environmental friendly in the production. Here there is a potential very important niche which Denmark could pursue.
Smart grid-teknologien er nu så moden, at den er demonstreret kommercielt og teknisk. Det er påvist, at smart grid øger rentabilitet og fleksibilitet i elnettet, en forudsætning for, at vedvarende energi kan udnyttes fuldt ud.
Smart grid teknologien er nu så moden at den er demonstreret kommercielt og teknisk. Det er påvist, at smart grid øger rentabilitet og fleksibilitet i elnettet, en forudsætning for, at vedvarende energi kan udnyttes fuldt ud.
Danmark har en førerposition inden for grøn energi. Denne kan styrkes yderligere med design som løftestang for de adfærdsændringer og den brugerinvolvering, som den grønne omstilling reelt forudsætter.
IT i spændingsfeltet mellem business, mennesker og teknologi, er en afgørende faktor i at udforske og designe løsninger for de omstruktureringer af det digitale samfund, som vil ledsage og fremme omlægningen af energisystemet mod fossilfri energikilder.
40 % af energiforbruget er i driften/brugen af bygningen. Vi skal de kommende år nedsætte vores forbrug, derfor skal der tænkes anderledes.
Et markant større biomasseforbrug kræver mere intelligente løsninger, der skaber behov for en bred innovationsindsats i alle led af værdikæden for biomassen med udgangspunkt i en bioraffineringstilgang.
Der findes i dag betydelige uudnyttede varmeressourcer, der på 3-5 års sigt kan indgå i det danske energisystem, herunder overskudsvarme, varmt vand i undergrunden og solvarme i sommerhalvåret
Visionen er at vedligeholde og udvikle en stærk dansk position i grøn omstilling af energisystemet, hvor vindenergi spiller en nøglerolle, og danske virksomheder fastholder og udbygger globale styrkepositoner.
Projektets mål er at udvikle smartgrid løsninger inden for specifikke industrier hvor der er potentiale for både energifleksibilitet og energibesparelser.
Projektets mål er at udvikle smartgrid løsninger inden for specifikke industrier hvor der er potentiale for både energifleksibilitet og energibesparelser. Energifleksibiliteten er nødvendig for at integrere 50 – 100% vedvarende energi i elnettet.
In order to cope with the challenges of a low-energy-consumption society, innovation processes between academia and industry for new energy-effective devices have to be better linked.
Øget fokus på innovation inden for energieffektivisering vil kunne skabe minimum 9.000 danske arbejdspladser og samtidig styrke en vigtig og indbringende eksportmulighed for Danmark.
Med energiaftalen og de kommende EU-krav til bæredygtighed i byggeriet med udgangspunkt i standarderne fra CEN/TC 350, som inkluderer miljøkrav, sociale krav og økonomiske krav, stilles byggeriets parter over for store udfordringer, men også over for store muligheder.
Ved at højne den danske udviklingskapacitet og innovation indenfor ’energy harvesting’ vil man kunne imødekomme behov udtrykt i flere af de i FORSK2020 nævnte problemstillinger.
Der er brug for udvikling af nye fremtidssikrede energibesparende, energiproducerende og miljørigtige løsninger, der kan skabe øget innovation og produktivitet i forbindelse med renoveringsopgaver i byggeriet.
Udviklingen af nye, innovative energiløsninger er en af de største, aktuelle globale udfordringer, og udviklingen af integrerede og vedvarende energisystemer er en forudsætning for fremtidig vækst og velfærd.
Samfundsmæssige udfordringer samt teknologisk udvikling driver udviklingen af fremtidens lys, som er kendetegnet af energieffektivitet, høj designkvalitet, funktionalitet og brugervenlighed.
Der foreslås udvikling af teknologier til sikring af fremtidig mulighed for effektiv og konkurrencedygtig lagring af energi i former, som er egnede til integration i det fremtidige danske energisystem.
Danish industries are currently limited to only a few technologies for emissions control. Research at the University of Copenhagen has created a new process, photochemical air purification, that removes pollution from exhaust quickly and efficiently.
En målrettet innovationsindsats skal i et bredt samfundspartnerskab udvikle og gennemføre økonomisk og energimæssigt effektive grønne offshore løsninger. Indsatsen skal styrke danske maritime virksomheders konkurrenceevne indenfor havvindmøller og skabe nye markedsmuligheder indenfor bølgekraft.
Danmark har siden den første oliekrise i 70’erne haft en international førerposition inden for både energieffektivisering og indførelse af VE-teknologier, og har fortsat ambitiøse politiske målsætninger inden for begge områder.
En fokuseret forsknings- og innovationsindsats skal medvirke til at øge produktivitet og innovation i dansk byggeri og samtidig udvikle økonomisk og miljømæssigt effektive løsninger til at implementere bæredygtighedsparametre i produktionen af byggematerialer og i selve byggeprocessen.
Nærværende indspil udpeger fem væsentlige indsatsområder under pilotpartnerskabet, som vurderes at have signifikant betydning for fremme af et intelligent energisystem, og som samtidig indeholder et innovations og vækstpotentiale.
Havmøller bliver afgørende for Danmark og EU, når de fossile brændsler skal udfases af energi- og transport systemet, fordi de generer befolkning mindre end landmøller. For at blive rentable skal de gøres større (+10 MW), pga. de dyre fundamenter, men de skal også gøres mere pålidelige.
Handlinger tilknyttet webside