Gå til indhold

Implementeringsværktøjer

Her finder du aktiviteter, skabeloner og vejledninger, der kan understøtte institutionens implementering af den fælles kontoplan.

Implementering af fælles kontoplan

Det er den enkelte institution, der er ansvarlig for implementering af fælles kontoplan, med de krav og principper der er beskrevet i udvalgsrapporten og konterings- og fordelingsvejledningen. Dog fungerer Uddannelses- og Forskningsstyrelsen som sparringspartner i institutionens løbende arbejde med at implementere den fælles kontoplan. Implementering på den enkelte institution kan understøttes af værktøjer, som er beskrevet yderligere herunder.  

Værktøjskassen

Værktøjskassen kan hjælpe institutionerne med implementeringen af fælles kontoplan, da den indeholder værktøjer, som institutionerne kan anvende i implementeringsprocessen af den fælles kontoplan. Værktøjskassen indeholder en række eksempler på implementering og aktiviteter i implementeringsforløbet, som den enkelte institution selv kan vælge at benytte sig af.

Det er vigtigt at understrege, at aktiviteterne i værktøjskasse og skabelonerne ikke må betragtes som en facitliste eller et krav. Det er op til den enkelte institution at beslutte, hvordan og i hvilket omfang værktøjskassen benyttes i implementeringsprocessen.

Værktøjskassen og implementeringen af den nye registreringsramme er inddelt i fem faser, hvor der til hver fase er tilknyttet en række aktiviteter, som vises i pdf-, word- og excel-format. Du kan se oversigten over de fem faser her.

Oversigt over værktøjskassens indhold (klik for større billede)
Oversigt over værktøjskassens indhold (klik for større billede)

Forneden kan du klikke dig rundt på de forskellige faser i værktøjskassen og læse mere om, hvordan værktøjerne kan anvendes i implementeringsprocessen. Spørgsmål og kommentarer modtages meget gerne på e-mail faelleskontoplan@ufm.dk.

Fase A

Fase B

Fase D

Fase C

Fase E

Ofte stillede spørgsmål

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 19. oktober 2020