Gå til indhold

Juni 2018: Første større delmål i hus

Det siges, at godt begyndt er halvt fuldendt. Styregruppen for projekt esas har fået en demonstration af, hvad der er blevet udviklet i esas i den 1. udviklingsfase, og styregruppen har godkendt projektets overgang til 2. udviklingsfase.

Godkendt!

Styregruppen for projekt esas godkendte på sit møde den 28. juni afslutningen af første udviklingsfase og i forlængelse heraf projektets planmæssige overgang til 2. udviklingsfase.  

Omdrejningspunktet for 1. udviklingsfase har været at skabe et solidt fundament for esas med fokus på stamdata og uddannelsesstruktur. Alle absolutte krav til denne fase er løst, og der udestår ingen blokerende eller kritiske fejl. Projektet følger tidsplanen og overholder de økonomiske rammer.

Brugervenligt og intuitivt

Der er i projektet et fortsat fokus på at sikre en brugervenlig brugergrænseflade og god sammenhæng i funktionalitet. I 2. udviklingsfase vil der blive arbejdet videre med det grafiske overblik over den studerendes studieforløb i en tidslinje samt den grafiske strukturdesigner, som skal understøtte arbejdet med modellering af uddannelser. Samtidig vil der blive stillet skarpt på den studerendes gennemførsel af et normalt studieforløb og tilknytningen af praktikophold. Der vil også blive videreudviklet på mulighederne for planlægning af udbud af kommende uddannelseselementer, automatisk holddannelse og fordelingen af studerende. Der vil ligeledes blive arbejdet med at udstille webservices for institutionernes lokale integrationer som fx tilmeldingsportaler og skemalægningssystemer, og der vil blive udviklet myndighedsintegrationer til bl.a. CPR, CVR og Uddannelsesguiden.

Implementeringssporet

Alle institutioner har nu udpeget lokale implementeringsprojektledere og teknikansvarlige til implementeringen af esas. Implementeringen gennemføres først i en pilotudrulning efterfulgt af tre udrulningsbølger.

Pilotudrulningen er planlagt til igangsættelse i august 2019. VIA University College, Copenhagen Business Academy og Aarhus Maskinmesterskole er udpeget som pilotinstitutioner.

I Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte har vi nedsat en implementeringsgruppe, og umiddelbart efter sommerferien vil vi tage hul på den nærmere tilrettelæggelse af samarbejdet om esas’ implementering. De større opgaver som skal løftes er integrationer til 3.partssystemer, konvertering og uddannelse af brugere.

Change Advisory Board

I tråd med best practice inden for IT-branchen er der i forbindelse med udviklingen af esas nedsat et Change Advisory Board (CAB). Det skal behandle ændringsforslag til de oprindelige krav til esas løsningen. Det er fortsat leverance- og styregruppen, der skal godkende større ændringsanmodninger, som har betydning for projektets budget eller kontrakt. Sammensætningen af CAB fremgår af vores hjemmeside.

… og vi tester fortsat løs

Projektgruppen har afsluttet første udviklingsfase med en ”lessons learned”, for at samle op på de styrker og forbedringspotentialer, der har tegnet sig. En klar styrke for projektet er det gode og konstruktive samarbejde med institutionernes repræsentanter, der er blevet etableret i bl.a. kvalitetssikringsgruppen, PO gruppen og den udvidede gruppe af institutionsrepræsentanter i forbindelse med funktionelle tests.  Samarbejdet er vigtigt for at sikre systemets understøttelse af effektive studieadministrative arbejdsgange og muligheden for at afhjælpe evt. fejl undervejs. Samarbejdet vil fortsætte gennem den kommende udviklingsfase. Her vil institutionerne bl.a. få beskrivelser af esas snitflader til lokale- og myndighedsintegrationer og et miljø, hvor de kan koble sig på og begynde at teste i takt med udviklingen af snitfladerne. 2. udviklingsfase vil ligesom den første blive afsluttet med en række funktionelle tests planlagt til afvikling i november 2018.

Vi ønsker alle en rigtig god sommer.

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 19. juni 2019