Gå til indhold
Du er her: Forside Uddannelse Temaer og indsatsområder Unges trivsel skal styrkes

Unges trivsel skal styrkes

Topbillede
Jo bedre man trives, desto bedre mulighed har man for at lære og udvikle sig. Men alt for mange unge under uddannelse mistrives - i deres liv, såvel som på deres uddannelser. Derfor har regeringen igangsat en række initiativer på trivselsområdet. Læs om initiativerne her.

Flere og flere studerende på de videregående uddannelser angiver, at de føler sig stressede og ensomme.  God trivsel er ikke noget, der kan overlades til den enkelte. Politikere, uddannelsesinstitutioner og samfund har et fælles ansvar for at skabe gode rammer på uddannelserne, hvor unge kan trives, udfolde deres potentiale og leve gode studieliv. 

På denne side samles information om initiativer, nyheder, arrangementer mv.


Designing a happier student life for better learning

Nyt internationalt rettet projekt om, hvordan vi designer et bedre studieliv. Projektet er baseret på viden og erfaringer fra amerikanske eliteuniversiteter.

Læringsmiljø og trivsel i Norden

Ny analyse undersøger rammerne for nordiske studerendes læring, trivsel og fællesskaber på studiet, og ser på danske studerendes læringsmiljø og trivsel i et nordisk perspektiv. Undersøgelsen er baseret på Eurostudent.

Topmøde om unges trivsel

80 interessenter, organisationer, brancher og unge deltog i november 2020 i digitalt topmøde om unges trivsel under COVID-19.  Ane Halsboe-Jørgensen og kulturministeren var værter for mødet.

Idékatalog 'Trivsel & fællesskab'

Idékataloget er resultatet af topmødet om unges trivsel under COVID-19, og indeholder centrale budskaber fra deltagerne og idéer til indsatser og konkrete aktiviteter samt forslag til nye måder at mødes og inddrage unge på.

Webinarer om trivsel

Se program, taler og oplæg fra webinarer om unges trivsel, som Uddannelses- og Forskningsministeriet har afholdt:

Senest opdateret 01. februar 2022