Du er her: Forside Uddannelse Videregående uddannelse Information om COVID-19 (Coronavirus)

Information om COVID-19 (Coronavirus)

Der er konstateret COVID-19 i Danmark. Uddannelses- og Forskningsministeriet vil på denne side løbende orientere om forhold, der kan være relevante for håndtering af COVID-19.

Gode råd til studerende om at håndtere hverdagen

Den aktuelle COVID-19 situation kan være en særlig udfordring for dig som studerende, der nu har fået en helt ny hverdag og skal arbejde meget mere alene hjemmefra.

Set i lyset af smitteudviklingen af COVID-19 i Danmark har Uddannelses- og Forskningsministeriet efter anbefalinger fra sundhedsmyndighederne sendt studerende og medarbejdere på alle landets videregående uddannelsesinstitutioner hjem.

Myndighederne arbejder på at forsinke spredningen af COVID-19 i Danmark mest muligt for at afbøde konsekvenserne af virussen, herunder beskytte særligt sårbare grupper og undgå et for stort pres på kapaciteten i sundhedsvæsenet.

Som et tiltag er alle studerende på de videregående uddannelser sendt hjem fra fredag den 13. marts 2020. Hjemsendelsen gjaldt i første omgang i to uger, og er nu forlænget, så den indtil videre løber til og med den 13. april 2020. Og lige som alle andre offentligt ansatte, er medarbejderne sendt hjem, nu til og med den 13. april 2020.

Ministeriet henviser i øvrigt til myndighedernes fælles hjemmeside om COVID-19/Coronavirus:

De videregående uddannelsesinstitutioners spørgsmål vedrørende COVID-19 kan rettes til: info-covid-19@ufm.dk     

 

Coronarelateret forskning

Regeringen støtter med et ekstraordinært tilskud på 50 millioner kroner forskning i coronavirus/COVID-19.

Siden vil løbende blive opdateret.