Workshop 2: Gode erfaringer fra arbejdet med OK13 v. Hanne V. Moltke, Rambøll
Indhold
På denne workshop vil der blive arbejdet med at trække de gode erfaringer fra arbejdet med OK13 frem hos deltagerne. På mange undervisningssteder er der – samtidig med, at der fortsat er udbredt utilfredshed med OK13 – også eksempler på meget velfungerende leder- og medarbejderrelationer, nye former for arbejdstilrettelæggelser, gode teamsamarbejder, fælles forberedelse og ideer til: ”work smarter, not harder”. Workshoppen præsenterer dels en række input til dialog- og samtalestyring, men trækker først og fremmest de gode erfaringer frem blandt de deltagende ledere. Denne workshop adresserer direkte de forandringstiltag og de erfaringer, uddannelseslederne befinder sig i. Man kan deltage i workshoppen, hvad enten man er i gang med OK-13 eller står foran at skulle arbejde med den.
Struktur
Workshoppen indledes med et oplæg fra workshoplederen om erfaringer fra en række professionshøjskoler. Derefter gennemføres interviews efter en struktureret guide i tremandsgrupper, hvorefter hver gruppe lister omstændighederne og de faktorer, der muliggjorde de gode erfaringer. Dette løftes op og gøres generaliserbart.
Metode
Inspireret af den værdsættende tilgang tages udgangspunkt i deltagernes egne erfaringer, der undersøges, gøres til genstand for værdsættende undersøgelse og derved forankres og videndeles. Desuden præsenteres forskellige værktøjer til dialogstyring. Workshoppen dokumenteres løbende med plancher, og disse fotodokumenteres som bilag til den fælles website.
Form
Oplæg, deltagerinvolvering, fælles meningsskabelse.
Udbytte
De deltagende ledere går fra konferencen med en forstærket historie om de erfaringer, de allerede har gjort sig – samt øget fokus på nye greb og samtaletilgange, de kan bruge i arbejdet med underviserne/forskerne på erhvervsakademierne, professionshøjskolerne og journalisthøjskolen. De får indblik i metoder og teknikker, der kan anvendes i egen ledelse.
Workshopleder: Hanne V. Moltke