Gå til indhold

Diplomuddannelser

Diplomuddannelser er videre- og efteruddannelse udbudt som åben uddannelse med et omfang på 60 ECTS-point. Uddannelserne er på professionsbachelorniveau og tilrettelægges ofte på deltid over to til tre år.

Diplomuddannelser er videregående uddannelser inden for videreuddannelsessystemet for voksne. Formålet med uddannelserne er at kvalificere voksne, gennem udvikling af faglige og personlige kompetencer, til at kunne varetage højt kvalificerede funktioner i virksomheder, institutioner m.v.

Der er deltagerbetaling på alle diplomuddannelser. Diplomuddannelserne bliver udbudt af erhvervsakademier, professionshøjskoler og nogle universiteter.

Adgang og optagelse på diplomuddannelser

Adgangen til en diplomuddannelse forudsætter en relevant erhvervsakademiuddannelse. Det er også muligt at opnå adgang på baggrund af en akademiuddannelse gennemført som et reguleret forløb eller et særligt indgangsforløb til diplomuddannelsen. Der er også krav om mindst to års relevant erhvervserfaring efter adgangsgivende eksamen.

For at søge optagelse på en diplomuddannelse skal du kontakte den uddannelsesinstitution, der udbyder uddannelsen. Du kan også søge oplysninger på UddannelsesGuiden (ug.dk) eller voksenuddannelse.dk.

Kontakt

Torsten Asmund Sørensen
Specialkonsulent
Tlf.: +45 72 31 86 25
Email: toso@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 16. januar 2023