Gå til indhold

Specialekonkurrence om rigsfællesskabet

Grønland, Færøerne og Danmark er gået sammen om at udskrive en konkurrence, der vil kåre det bedste speciale om Færøerne, Grønland eller rigsfællesskabet. Vinderen fra hvert land hædres med en præmie på 40.000 kr.

Prisoverrækkelse 2022

Den 30. november 2022 kl. 15.00-16.00 dansk tid blev prisoverrækkelsen afholdt. Ved prisoverrækkelsen hædrede vi de indstillede kandidater samt vinderspecialerne fra Grønland, Færøerne og Danmark.

Om specialekonkurrencen

Baggrund

Rigsfællesskabet mellem Færøerne, Grønland og Danmark er noget helt særligt. Historiske, kulturelle og politiske bånd samt det daglige samarbejde om mange og vigtige områder knytter færinger, grønlændere og danskere sammen i et stærk fællesskab – et fællesskab med plads til forskellighed. 

Specialekonkurrencen har til formål at skabe et større kendskab til hinanden på tværs af rigsfællesskabet – især blandt unge.

Dommerpanel

Bedømmelsespanelet består af forskere eller sagkyndige personer, der har et godt kendskab til rigsfællesskabet, og som repræsenterer forskellige faglige profiler.

Om konkurrencen

Færøerne, Grønland og Danmark afholder i fællesskab specialekonkurrencen, der kårer de bedste specialer eller afgangsprojekter om rigsfællesskabet. Tre vindere får hver en præmie på 40.000 kr. og får formidlet deres speciale til en bredere offentlighed. Prisen er en tilbagevendende begivenhed i 2020-2022. 

Fiskerihavn

Kontakt

Frederik Damkjær Hansen
Fuldmægtig
Tlf.: +45 72 31 82 56
Email: fdh@ufm.dk

Handlinger tilknyttet webside

Uddannelses- og Forskningsstyrelsen
Senest opdateret 23. juni 2024