Gå til indhold

Thomas William Lee - prismodtager i 2020

Studieadjunkt på Arkitektskolen Aarhus Thomas William Lee fortæller, hvad det har betydet for ham at modtage prisen:
Betydningen undervisningsprisen har haft for mig, som underviser, har været enorm. For det første har den været med til at styrke mit faglige selvbillede som underviser, ikke mindst i kraft af anerkendelsen, men i høj grad også i kraft af det frirum, den har skabt for mig.

Et frirum, til at styrke en personlig faglig profil på institutionen og muligheden for at sætte handling bag didaktiske observationer og potentialer i undervisningen, som ellers ofte går tabt i hverdagen som fuldtidsunderviser.

Ud over hvad prisen har givet mig fagligt som underviser, så har den efterfølgende givet mig et netværk, som strækker sig udover institutionen til andre kreative uddannelsesinstitutioner i Danmark, såvel som internationalt og skabt samarbejder med kollegaer på tværs af forskning og undervisning.

Kronprinsesse Mary og daværende uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen overrakte prisen til Thomas William Lee i 2020
Kronprinsesse Mary og daværende uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen overrakte prisen til Thomas William Lee i 2020.

Jeg har længe interesseret mig for digitale redskaber indenfor arkitektur og med den stigende grad af digitalt produceret projektmateriale hos de studerende, har jeg villet gøre dette materiale mere tilstedeværende i undervisningen. At diskutere og evaluere det på samme vilkår som fysisk produceret materiale.

Prisen har givet mig mulighed for at udvikle og videreudvikle et digitalt undervisningsformat og redskab, radii.info, som via moderne medier som bl.a. Augmented og Virtual Reality i realtid forbinder studerendes projektarbejde med den fysiske verden. På den måde gøres det direkte tilstedeværende for undervisere såvel som studerende. Jeg har kunnet fordybe mig i og afprøve disse metoder og teknikker indenfor et felt, som både styrker de studerende i en digital virkelighed og min egen faglighed, som underviser og arkitekt."

Studerendes arbejde forbindes i realtid med den fysiske verden via bl.a. Augmented og VR.
Kig ind i undervisningslokalet, hvor studerendes arbejde forbindes i realtid med den fysiske verden via bl.a. Augmented og VR

// Thomas William Lee, august 2023.


Handlinger tilknyttet webside

Senest opdateret 08. september 2023